Εξεταστική για Τέμπη: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία – Εγκρίθηκε το πόρισμα της ΝΔ

Το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα Τέμπη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας. Στο πόρισμα της ΝΔ θα καταχωρηθούν και οι γνώμες της μειοψηφίας.

Το πόρισμα της επιτροπής, μαζί με τις σχετικές αποδείξεις θα υποβληθεί στην ολομέλεια της Βουλής, ενώ – σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής – και μετά από πρόταση 60 βουλευτών, το πόρισμα θα εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη για συζήτηση.

Επισημαίνεται ότι δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των κομμάτων για κοινό πόρισμα.

Την Τρίτη (12/03) στις 13.00 μ.μ θα κατατεθεί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και μέλη της Επιτροπής: Βασίλη Κόκκαλη, εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρο Αυλωνίτη, τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διονύση Καλαματιανό, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και τομεάρχη Παιδείας και Γιάννη Σαρακιώτη, συντονιστή ΕΠΕΚΕ.

Επεισοδιακή διαδικασία

Αξίζει να σημειωθεί ότι επεισοδιακή τροπή πήρε η σημερινή διαδικασία με πρωταγωνίστρια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, μπήκε στην αίθουσα 223 της Βουλής, πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, παρότι δεν είναι η ίδια μέλος.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε αποβληθεί από την επιτροπή, κατά την έναρξη των εργασιών της, διότι είναι συνήγορος των οικογενειών των θυμάτων.

Με την Ζωή Κωνσταντοπούλου παρούσα στην αίθουσα, δεν ήταν εφικτό να ξεκινήσει η διαδικασία, με τον πρόεδρο της εξεταστικής να βρίσκεται αυτή την ώρα στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα. 

Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει τις εργασίες της Εξεταστική Επιτροπή, η κ. Κωνσταντοπούλου μπήκε μέσα στην αίθουσα και κάθισε μαζί με την κα. Καραγεωργοπούλου.

Η ίδια οφείλει να αποχωρήσει από την αίθουσα, ενώ αν δεν το δεχτεί υπάρχουν ειδικές προβλέψεις από τον Κανονισμό της Βουλής, όπως να της ζητηθεί να βγει με την συνοδεία αστυνομικής φρουράς. 

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια από χθες (10/03) είχε προαναγγείλει πως θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του προέδρου της επιτροπής, του κ. Μαρκόπουλου, καταγγέλλοντας την πρόωρη λήξη των εργασιών της.