Εξαιρετικές κριτικές του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων σε Πανθεσσαλική Έκθεση στο Βόλο

589

Ο Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων, συμμετείχε – αποσπώντας ταυτόχρονα πολύ καλές κριτικές – στην ετήσια Πανθεσσαλική Έκθεση αυτοδίδακτων καλλιτεχνών, που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό διαμέρισμα Ιωλκού του Δήμου Βόλου.

Η έκθεση, στην όποια πήραν μέρος 11 αυτοδίδακτοι καλλιτέχνες όλων των εικαστικών εκφάνσεων από τα Τρίκαλα, έγινε στον εξαιρετικό χώρο του αρχοντικού Ζαφειρίου και τελέστηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου, το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Στην συγκεκριμένη έκθεση που αποτελεί ουσιαστικά την ετήσια συνάντηση των αυτοδίδακτων καλλιτεχνών και από τους τέσσερις Νομούς της Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων, λαμβάνει μέρος, κάθε χρόνο, από το 2005.

«Μακάρι ανάλογες δράσεις Πανθεσσαλικής εμβέλειας – στήριξης, ενθάρρυνσης και ανάδειξης του έργου των αυτοδίδακτων καλλιτεχνών – να γίνονταν και από τον Δήμο Τρικάλων. Διότι έχουμε και εμείς στα Τρίκαλα ανάλογους χώρους που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τέτοιες εκθέσεις – όπως για παράδειγμα το Κουρσούμ Τζαμί – που και επισκέπτες θα έφερναν στην πόλη και το κόστος τους είναι σχεδόν μηδαμινό για τον Δήμο» δήλωσε στο trikalain.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων κ. Λαμπρινή Κακλαμάνη-Βλάχου.

 

                                                                                                                                                                                            Λέλα Κατεχάκη