Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων, εγκληματική οργάνωση

astynomia_trikalon

Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε υποθέσεις ληστειών σε Τράπεζες και κλοπές οχημάτων.

Μετά από πολύμηνη αστυνομική έρευνα και συλλογή στοιχείων σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο πολιτών ηλικίας 30 και 32 ετών αντίστοιχα, (έγκλειστοι φυλακών) και σε βάρος δύο άλλων αγνώστων ατόμων, που αναζητούνται.

Υπό την αρχηγεία-καθοδήγηση του 32χρονου, οι παραπάνω κατηγορούμενοι, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση, δομημένη ιεραρχία και διακριτούς ρόλους και διέπρατταν ληστείες σε καταστήματα Τραπεζών.

Για την επίτευξη του σκοπού τους και προς διευκόλυνση των μετακινήσεων τους αφαιρούσαν με διάφορους τρόπους οχήματα (αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες) από πόλεις της Θεσσαλίας. Επέλεγαν τους στόχους τους και εισερχόταν αιφνιδίως στο εσωτερικό των τραπεζικών καταστημάτων, κατά την ώρα κλεισίματος αυτών και πριν την αποχώρηση των υπαλλήλων, σπάζοντας με βαριοπούλα τους υαλοπίνακες. Οι δράστες είχαν πάντα τα πρόσωπα και τα χέρια τους καλυμμένα φορώντας μάσκες, κράνη και γάντια και έφεραν όπλα.

Ειδικότερα, από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι διέπραξαν τις παρακάτω πράξεις:

•    Απόπειρα ληστείας: Την 27/10/2010 στο υποκατάστημα τράπεζας ALPHA BANK στην Καλαμπάκα εισήλθαν εντός έγιναν, όμως αντιληπτοί από τους υπαλλήλους, οι οποίοι ασφάλισαν τα χρήματα και έφυγαν από την έξοδο κινδύνου, ενώ οι δράστες ερεύνησαν τους χώρους πλην όμως δεν αφαίρεσαν τίποτα και αποχώρησαν.

•    Ληστεία: Την 29/10/2010 στο κατάστημα ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στα Τρίκαλα εισήλθαν εντός, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και αφήρεσαν το χρηματικό ποσό των 33.600 Ευρώ από τέσσερις κασετίνες εφοδιασμού ΑΤΜ.  

Ερευνάται η συμμετοχή ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης σε διάπραξη ληστειών στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλίας και σε άλλες περιοχές και θα επακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις.