Εξάρθρωση πολυεθνικής εγκληματικής οργάνωσης σε Βόλο και Λάρισα

diarijis

Σημαντική επιτυχία για τις Αστυνομικές υποδιευθύνσεις Λάρισας και Βόλου που εξάρθωσαν εγκληματική «πολυεθνική» οργάνωση που είχε διαπράξει 38 ληστείες σε Λάρισα και Βόλο που δρούσε στην περιοχή τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια και που είχε οδηγήσει με τις πράξεις της στο θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

 Κατά την διάρκεια της επιχείρησης συνελλήφθησαν 11 άτομα έξι εκ των οποίων έχουν ήδη προφυλακιστεί ενω σχηματίστηκε δικογραφία κατά 14 συνολικά ατόμων.

Αναλυτικά, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε σωρεία ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Συνελήφθησαν, τρεις αλλοδαποί άνδρες υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24, 25 και 39 ετών, καθώς και μία γυναίκα, ηλικίας 37 ετών, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τις ληστείες. διέπρατταν ένοπλες ληστείες από το καλοκαίρι του 2009 μέχρι τον Ιούλιο του 2011, στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των κατά συρροή ληστειών, της ληστείας που τελέσθηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα με αποτέλεσμα να επέλθει θάνατος προσώπου, της πλαστογραφίας, της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας και της αντίστασης.   

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ηγετικό ρόλο είχε ο 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος επέλεγε τον τόπο και τον χρόνο δράσης τους. Οι άλλοι δύο αλλοδαποί συμμετείχαν ενεργά στη διάπραξη ληστειών, είτε ως συναυτουργοί είτε ως συνεργοί. Η 37χρονη γυναίκα, επιπλέον είχε αναλάβει την ευθύνη πώλησης των αφαιρεθέντων χρυσαφικών και άλλων τιμαλφών σε ενεχυροδανειστές.

Ειδικότερα, οι τρεις αλλοδαποί δράστες, υπό την καθοδήγηση του 25χρονου αλλοδαπού που είχε τον πρωτεύοντα ρόλο και την εναλλάξ συνέργεια των άλλων δύο ως συναυτουργού ή τσιλιαδόρου, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, φορώντας στα χέρια τους γάντια, μάλλινα ή δερμάτινα και κρατώντας μαχαίρια και σε κάποιες περιπτώσεις πιστόλια, προέκυψε ότι διέπραξαν, κατά περίπτωση και σύνθεση,  είκοσι (20) ληστείες: