Εξακολουθούν τα Τρίκαλα να είναι «καθαρά» από τον κορονοϊό

Συνεχίζεται η μη ύπαρξη κρουσμάτων στο νομό Τρικάλων σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στην δημοσιότητα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) , γεγονός που επιβεβαιώνει την άποψη ότι ο νομός μας εξακολουθεί να τα καταφέρνει καλά στην μάχη κατά της πανδημίας, αφού υπάγεται στους «ασφαλείς» νομούς ανά την Ελλάδα. Βέβαια αυτό δεν θέλει εφησυχασμό, αλλά διαρκή επαγρύπνηση και περιφρούρηση της δημόσιας υγείας, τόσο από τους φορείς όσο και από τους πολίτες.

Η γεωγραφική κατανομή των 31 νέων κρουσμάτων -9 στην Αττική, 4 στη Θεσσαλονίκη

Έλεγχοι επιβατών στις πύλες εισόδου της χώρας.

Τις περιοχές στις οποίες εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο έκανε γνωστό μέσω της ημερήσιες έκθεσής του ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Όπως έγινε γνωστό από τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο εικοσιτετράωρο βεβαιώθηκαν 31 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα να φτάνει πλέον τα 4.166.

Κορωνοϊός: Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων

Αναλυτικά τα στοιχεία γεωγραφικής κατανομής της επιδημιολογικής έκθεσης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) εντοπίστηκαν:

οκτώ κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

τρία εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

εννέα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής.

τέσσερα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,

δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,

ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου,

ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου,

δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Σάμου.

Κορωνοϊός: Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Σήμερα ανακοινώνουμε 31 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4166, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες. 1166 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2095 (50.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 201 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Νέα μέτρα για τους ταξιδιώτες από Βουλγαρία και Ρουμανία

Σημειώνεται πως οι ταξιδιώτες που φτάνουν αεροπορικά από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία στη χώρα μας έχουν υποχρέωση να διαθέτουν αποδεικτικό αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε ο υφ. προστασίας του πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.