Ευρωπαική διάκριση για το 1ο ΓΕΛ Τρικάλων

 

Για μια ακόμη φορά μαθητές και μαθήτριες των Τρικάλων πρώτευσαν και απέσπασαν τιμητικές διακρίσεις σε διαγωνισμό.

Η Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διοργάνωσε για ενδέκατη χρονιά τον μαθητικό Διαγωνισμό για την ανάδειξη των καλύτερων νεαρών μεταφραστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Juvenes Translatores», με στόχο να προωθήσει, να αναγνωρίσει και να επιβραβεύσει την εκμάθηση ξένων γλωσσών αλλά και να εμπνεύσει τους νεαρούς γλωσσομαθείς.

Από τη διαδικασία του Διαγωνισμού επιλέχθηκε η καλύτερη μετάφραση από κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προέκυψαν 28 νικητές.

Για την Ελλάδα,  νικήτρια του Διαγωνισμού αναδείχθηκε η Θεοδώρα Πλιάτσικα, μαθήτρια Γ΄ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων. Ειδική μνεία έγινε, για πρώτη φορά φέτος, σε τρεις ακόμη μαθητές μας με πολύ καλές μεταφράσεις, την Ανδρομάχη Κεσκινίδου, τη Φωτεινή Τόλια και τον Γιώργο Τσιορλίδα, του 1ου  ΓΕΛ Τρικάλων.

Συγχαίρουμε θερμά τη νικήτρια του διαγωνισμού Θεοδώρα Πλιάτσικα, που είναι η μοναδική μαθήτρια από την Ελλάδα, για τη μεγάλη τιμή να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στις Βρυξέλλες. Επίσης συγχαίρουμε και τους διακριθέντες μαθητές και τους ευχόμαστε ανάλογη συνέχεια και μελλοντικές διακρίσεις.

Θερμά συγχαρητήρια απευθύνουμε στο 1ο ΓΕΛ Τρικάλων, τόσο στη Διευθύντρια όσο και στο Σύλλογο Διδασκόντων για την πρωτοβουλία τους να συμμετάσχουν οι μαθητές στο διαγωνισμό. Ιδιαίτερα συγχαίρουμε την υπεύθυνη καθηγήτρια για το διαγωνισμό κα Ναυσικά Μουλά, φιλόλογο, αλλά και τις καθηγήτριες Βάσω Ακράτου, γαλλικής, Νικολέτα Κοκκίνου και Γεωργία Κουράκου, αγγλικής, για την καθοδήγησή τους.

Τέτοιες επιτυχίες βάζουν τα Τρίκαλα και τα σχολεία μας στην εκπαιδευτική πρωτοπορία και προσδίδουν ιδιαίτερη τιμή σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Δ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΚΛΑ