Ευρεία σύσκεψη για τα διόδια Μοσχοχωρίου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

diodia14

Ομοφωνία στην κατάργηση των διοδίων, η θέση των φορέων της Θεσσαλίας στη σύσκεψη για τα διόδια Μοσχοχωρίου αλλα και για τα διόδια πυργετού , που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά των Διοδίων.

Στην εισήγησή του ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπήρξε ξεκάθαρος: «Το μήνυμα είναι ένα: κατάργηση των διοδίων. Δεν πάει άλλο. Ο καθένας μπορεί να επιχειρηματολογήσει με πολλούς και διάφορους τρόπους αλλά νομίζω ότι έφθασε η ώρα να αντιληφθούν ότι τα διόδια στο Μοσχοχώρι φέρνουν πρόβλημα στην ομαλή και ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπων αλλά και στη μεταφορά των εμπορευμάτων.
Το αντίτιμο είναι απαγορευτικό και δυσανάλογο με τα χιλιόμετρα που διανύουν εκείνοι που διανύουν όταν δεν κατευθύνονται προς την Αθήνα.»

Από τους παρευρισκόμενους αξιωματικός της ΕΛΑΣ ζήτησε εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων στον οδικό άξονα.
Ο κ. Αγοραστός τόνισε επίσης πως «η ύπαρξη των διοδίων δημιουργεί πρόβλημα στην ενδοθεσσαλική κίνηση» για να προσθέσει πως υπό τις παρούσες συνθήκες «οι παράπλευρες και η παλαιά εθνική οδός γίνονται κύριες αρτηρίες και ο αυτοκινητόδρομος δευτερεύουσα».

Για το θέμα της οδικής ασφάλειας, σημείωσε πως «η αναβάθμιση της παλαιάς εθνικής οδού είναι εθνικό ζήτημα και ανήκει στο υπουργείο Μεταφορών. Εμείς ζητήσαμε να μας δώσουν το δικαίωμα αυτό, δε μας το έχουν δώσει ακόμη. Πιστεύουμε με την πίεση να το πάρουμε. Θέλουμε την αναβάθμιση αλλά και με αυτή δε λύνεται το πρόβλημα. Υπάρχει μόνο μία λύση. Η κατάργηση των διοδίων στο Μοσχοχώρι.» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ακόμη: οι βουλευτές κ. Χρήστος Κέλλας, κ. Δημήτρης Γελαλής, κ. Πάρις Μουτσινάς, κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη και ο κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, η αντιπεριφερειάρχης κα. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο αντιπεριφερειάρχης ο κ. Γεώργιος Τσίγκας, η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κα. Ελένη Λαϊτσου, ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος , οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Κωνσταντίνος Δεσπόπουλος, κα. Μαρία Μαμάρα, κ. Θανάσης Παιδής, κ. χρήστος Σιδερόπουλος, ο κ. Κωνσταντίνος Χαλέβας, ο κ. Γώργιος Κίτσιος, ο Κ. Αργύρης Κοπάνας, ο κ. Ευάγγελος Μπούτας, η κα. Τζούλια Τσαλίκη, η κα. Αγγέλα Βαγενά, οι νεοεκλεγέντες Περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Απόστολος Μπέμπης, κ. Απόστολος Μπίλλης, κ. Γεώργιος Λαδόπουλος , κ. Βασίλης Πινακάς, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος δήμου Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος, τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής του αγώνα κατά των διοδίων, ο κ. Αθανάσιος Βλάχος, ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημήτριος Αδάμ, η πρόεδρος ΤΕΕ Μαγνησίας κα. Νάνσυ Καπούλα, ο διοικητής τμήματος τροχαίας Βόλου κ. Αθανάσιος Κουλούρης, ο διοικητής τμήματος τροχαίας Λάρισας κ. Σεραφείμ Καφετζής, ο αναπλ. Διευθυντής αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας κ. Νικόλαος Γιαννέλος, εκπρόσωποι φορέων, υπηρεσιακοί παράγοντες και πολίτες.

.