Έβγαλε «δίσκο» το ΠΑΣΟΚ

pasok_4

 

 

 

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ το οποίο αντιμετωπίζει δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα. Το καταχρεωμένο κόμμα – παρά τις παχυλές κρατικές επιχορηγήσεις του παρελθόντος – χρωστά περί τα 120 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι του παραμένουν απλήρωτοι (μόνο με έναντι και δώρα) από… πέρσι τον Νοέμβριο.

Με την προθεσμία για να καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους να λήγει και το νόμο να είναι απόλυτο, στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν και πολλά περιθώρια: Εφόσον δεν καταβληθεί, προβλέπει προσωποκράτηση έναντι του υπεύθυνου προσώπου, στην προκειμένη περίπτωση του γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Σαλαγιάννη. Ο οποίος προ ημερών έστειλε μια δραματική εγκύκλιο, καλώντας τους φίλους και τα μέλη του κόμματος να συνεισφέρουν οικονομικά. Ιδιαίτερη ανταπόκριση δεν υπήρξε, έτσι αποφασίστηκαν δραστικά μέτρα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εξουσιοδότησε τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Μανιάτη, να αναλάβει πρωτοβουλία. Εκείνος τηλεφώνησε σε έναν προς έναν τους 25 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Και τους ζήτησε – πλην δύο που δεν βρήκε στο τηλέφωνο – να δώσουν από 5.000 ευρώ έκαστος στο ταμείο του κόμματος. Άπαντες συγκατένευσαν προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι με χρήματα από την τσέπη τους. Οκτώ από αυτούς, έσπευσαν την επόμενη το πρωί να τα καταθέσουν στον λογαριασμό της Εθνικής τράπεζας, ενώ οι υπόλοιποι θα τα καταθέσουν τμηματικά τις επόμενες ημέρες.

Η δεύτερη κίνηση Μανιάτη είχε να κάνει με τους ευρωβουλευτές. Σε σύσκεψη που είχε προ μερικών ημερών μαζί τους στην Ιπποκράτους οι 6 από τους 8 (έλειπαν οι Δημήτρης Δρούτσας και Κρίτων Αρσένης) άκουσαν τον γραμματέα της ΚΟ να τους ενημερώνει ότι «κρίνει σκόπιμο» αυτοί να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και να καταθέσουν 10.000 ευρώ κάτι με το οποίο συμφώνησαν επίσης.

Παράλληλα «τρέχει ήδη» οικονομική εξόρμηση την οποία έχουν αναλάβει 4-5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι απευθύνονται σε μέλη του ΠΑΣΟΚ και σε φίλους αλλά και σε βουλευτές άλλων κομμάτων και σε κυβερνητικά στελέχη. Πιο… γαλαντόμος αποδείχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος αγόρασε κουπόνια αξίας 200 ευρώ ενώ το χέρι στην τσέπη έβαλαν και βουλευτές από την ΝΔ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μπροστάρης στην αναζήτηση χρημάτων είναι ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος αναζητά οικονομική συνδρομή από τους βουλευτές των άλλων κομμάτων. Χρήματα έδωσε και ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό το ποσό. Ο Μάκης Βορίδης έδωσε σε 50 ευρώ. Ο υφυπουργός Οικονομικών, Νότης Μηταράκης έβαλε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και έδωσε 100. και η βοήθεια από τη ΝΔ δεν σταμάτησε εκεί, αφού κουπόνια πήραν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και ο Κώστας Τασούλας.

Από τη ΔΗΜΑΡ ο Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Νίκος Τσούκαλης έδωσαν και αυτοί τον οβολό τους, ενώ από το ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν την προσπάθεια οι Νίκος Βούτσης και Γιώργος Σταθάκης, ενώ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες κουπόνια αγόρασε η η Μαρία Κόλλια.

Πηγή : iefimerida .gr