Ευάλωτος ο Τσίπρας υποχώρησε για Τασία, Τσακαλώτο και Κοτζιά…

tsipras alloy

Όσο πανίσχυρος ένιωθε ο Αλέξης Τσίπρας, παραμονές των εκλογών του Ιανουρίου, τόσο αδύναμος αισθάνεται σήμερα, με αποτέλεσμα να γίνεται ευάλωτος σε πιέσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία του έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά τόσο με την ανυπαρξία πολιτικής για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, όσο και με τις ασύλληπτες ανοησίες που έχει εκτοξεύσει. Ενώ θα έπρεπε να τη στείλει σπίτι της, λοιπόν,την τοποθετεί σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, για να ικανοποιήσει τον σύζυγό της Θόδωρο Δρίτσα, ο οποίος έτσι «εδέησε» να πει το «ναι» για την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο της Α΄Πειραιώς…

Και οι δυο είχαν διοχετεύσει στα ΜΜΕ ότι αποστασιοποιούνται από τα κυβερνητικά πεπραγμένα και πως σκέφτονται πολύ σοβαρά να μην είναι υποψήφιοι στις εκλογές. Έχοντας χάσει τους πρώτους στις υπόλοιπες περιφέρειες της Αττικής ο κ. Τσίπρας, φοβήθηκε τα χειρότερα, και έκανε τη συμφωνία με την οικογένεια Δρίτσα -Χριστοδουλοπούλου.

Υποχώρηση έκανε και για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος επίσης απειλούσε να μην είναι υποψήφιος -παρότι εκείνος υπέγραψε το μνημόνιο. Τον τοποθέτησε πρώτο στη Β΄Αθηνών, ενώ δέχθηκε να περιλάβει στα ψηφοδέλτια και φίλους του από την «Κίνηση των 53″ (όπως η δημοσιογράφος Αννέτα Καβαδία) -παρότι είχαν ψηφίσει «παρών¨στο μνημόνιο.

Ανάλογες υποχωρήσεις έκανε και για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά (τρίτο στο Επικρατείας)…

Ανάλο