Ευ. Μεϊμαράκης: Εγώ πρωθυπουργός, ο Τσίπρας αντιπρόεδρος… αν το επιθυμεί

2364048

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στην εισαγωγική του ομιλία πριν τη συνέντευξή Τύπου απευθύνθηκε στους πολίτες.

«Πρέπει οι πολίτες να αποφασίσουν, θέλουν να πάμε μπροστά η πίσω; Θέλουν αλήθειες η ψέματα; Θέλουν συνεργασίες ή αλαζονικότητα και κινήσεις που δεν μας επιτρέπουν να πάμε μπροστά;», είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Μεϊμαράκης και συνέχισε:

«Η ΝΔ καλεί τους πολίτες να σκεφτούν, να κρίνουν και να συγκρίνουν. Τον Γενάρη του 2015 προτίμησαν να ακολουθήσουν αυτά τα οποία υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας. Σήμερα έχουν να συγκρίνουν τις υποσχέσεις με τα πεπραγμένα των 7 μηνών. Ας σκεφθούν πως ήταν η ζωή του καθενός μας τον Γενάρη του 2015 και πως είναι σήμερα».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας που παρουσίασε χθες ο κ. Μεϊμαράκης, δήλωσε: «Όσα είπαμε είναι πραγματοποιήσιμα και ρεαλιστικά».

«Επιθυμούμε κυβέρνηση με πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην Ευρώπη για να συνεννοηθούμε για να προχωρήσουν επενδύσεις και μεγάλα έργα, τα σημεία της συνταγματικής αναθεώρησης που συμφωνούμε και θέματα όπως η Παιδεία» υπογράμμισε.
«Αν ο Τσίπρας δεν συμφωνήσει αντιδεολογικά σε πρωθυπουργό ΝΔ (αν είναι πρώτη δύναμη) δεν μπορεί κανείς να στερήσει αυτή τη δυνατότητα. Εφόσον δεν το δέχεται θα προχωρήσω με άλλους και θα είμαι πρωθυπουργός. Ας απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας αν το επιθυμεί και θα δούμε ποιος θα είναι πρωθυπουργός» πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης και συμπλήρωσε:

«Εγώ συμπλήρωσε έχω αποδείξει ότι μπορώ να αναλαμβάνω ευθύνες».
«Σαφώς και θα είμαι ο πρωθυπουργός και σαφώς θα απευθυνθώ σε άλλες δυνάμεις αν ο κ. Τσίπρας δεν θέλει», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Βαγγέλης Μεϊμαράκης, για το ενδεχόμενο που το κόμμα του έρθει πρώτο στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Πρόσθεσε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εμποδίσει κάτι τέτοιο. Κάλεσε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν το αποδέχεται αυτό και αν όχι να διατυπώσει τη δική του πρόταση για να τοποθετηθεί και ο κ. Μεϊμαράκης στη συνέχεια.

«Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να συμμετέχει στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδρος, θα το συζητήσω με τους επιτελείς μου», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ, αλλά εξέφρασε την εκτίμηση ότι κάτι τέτοιο δεν το επιθυμεί.
Σε περίπτωση που υπάρξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό επίπεδο, τότε, σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να του δώσει στελέχη που θα συμφωνήσουν στην εφαρμογή ενός συγκεκριμένου προγράμματος.
«Σε στρατηγικό κενό βρίσκεται ο κ. Τσίπρας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Βαγγέλης Μεϊμαράκης και σε αυτό απέδωσε τις τοποθετήσεις του όπως και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ερώτηση γιατί επιμένει τόσο στη συνεργασία μαζί του, μετεκλογικά, απάντησε καλώντας τους δημοσιογράφους να αναρωτηθούν γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να συνεργαστεί. Ίσως είπε, «για να μείνει απέξω και να πετροβολάει».
«Πιστεύετε ότι την επομένη των εκλογών ο κ. Τσίπρας θα είναι αρχηγός, και αρχηγός συγκροτημένου κόμματος», αναρωτήθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
«Διαβάζω τα κείμενα των «53» και είναι χειρότερα από της Αριστερής πλατφόρμας. Πώς θα είναι συμπαγής μια τέτοια κοινοβουλευτική ομάδα», είπε. Χαρακτήρισε «πολύ παλιό κόμμα» τον ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε την εκτίμηση ότι σε αυτές τις εκλογές θα καταρρεύσει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα θα επιστρέψει στα «βασικά» ποσοστά του, που είχε όταν ξεκίνησε.

imerisia