Έτσι θέλουν να δούνε κάποιοι Τρικαλινοί την γέφυρα Μαρούγγενας ξανά…

Επιθυμία γνωστών Τρικαλινών είναι η ανακατασκευή της γέφυρας Μαρούγγενας στο κέντρο των Τρικάλων και μάλιστα γι΄αυτό τον σκοπό προσήλθαν σήμερα με ολοκληρωμένο μελετητικό στο γραφείο του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, για να τον ενημερώσουν σχετικά για το σχέδιο της πεζογέφυρας που βρίσκεται ανάμεσα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και την οδό Όθωνος.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος σχολίασε σχετικά:

«Είναι και αυτοί οι υπέροχοι Τρικαλινοί, που αγαπάνε παθολογικά την πόλη και συνεχίζουν να είναι ενεργοί πολίτες, ακόμη και μετά την επαγγελματική τους «αποστρατεία».

Ο μαιευτήρας Κυριάκος Τσαγκούλης (όλοι από εκεί περάσαμε!) μαζί με τα παιδιά του, ο πρώην Γεν. Διευθυντής του Δήμου Κώστας Κατσαρός και μία ομάδα φίλων, θέλουν να ξαναδούν την κλασσική γέφυρα της Μαρούγγενας στο κέντρο των Τρικάλων, όπως ήταν πριν ανατιναχτεί το 1941.

Για το λόγο αυτό έτρεξαν να κάνουν τη μελέτη με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, να βρούνε και πόρους αν χρειαστεί, προκειμένου να προχωρήσει το έργο.

Εμείς την ίδια ώρα ολοκληρώνουμε τη μελέτη και για τις 13 γέφυρες του κέντρου, με σκοπό να κατατεθεί ολοκληρωμένη μελέτη στο Ταμείο Ανάκαμψης και να χρηματοδοτηθεί το σύνολο των παρεμβάσεων.

Για να δούμε…»