ΕΤΣΙ θα γίνει η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα της Αγγλίας

Μέχρι και 4,000 θεατές θα επιτρέπονται σε παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ που διεξάγονται σε περιοχές χαμηλού ρίσκου της Αγγλίας, όταν αρθεί η μηνιαία καραντίνα της κυβέρνησης στις 2 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον. Πριν από αυτά, μπείτε εδώ για να δείτε τα κορυφαία σημερινά προγνωστικα στοιχηματος

Ως ένα κομμάτι των νέων Covid-19 περιορισμών, θα επιτραπεί στους φιλάθλους να επιστρέψουν σε ανοιχτά γήπεδα που βρίσκονται σε περιοχές με μικρότερη συχνότητα κρουσμάτων. Σύνολο 2,000 θεατές θα επιτρέπονται σε αγώνες που διεξάγονται σε περιοχές της επόμενης κλίμακας και οι περιοχές που είναι στα “κόκκινα” θα παραμείνουν δίχως θεατές.

Να θυμίσουμε ότι οι θεατές λείπουν από τα βρετανικά γήπεδα από το Μάρτιο όταν και ανακοινώθηκε το πρώτο lockdown.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι τα εθνικά μέτρα θα ολοκληρωθούν στις 2 Δεκεμβρίου. Οι πολίτες θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους ακολουθώντας τους κανόνες πάντα” δήλωσε ο Τζόνσον στη Βουλή.

“Οι γάμοι και τα αθλητικά γεγονότα σε ανοιχτά στάδια μπορούν να συνεχιστούν. Και η ψυχαγωγία μπορεί να συνεχιστεί. Τα σπορ θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους σε τομείς του Επιπέδου 1 και 2 με τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και την κοινωνική απόσταση. Όσες εγκαταστάσεις εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία θα αναστέλλουν τη λειτουργία τους”

Τα μέλη της Βουλής θα ψηφίσουν τα νέα σχέδια, πριν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ποιες περιοχές μπαίνουν σε κάθε Επίπεδο.

Αρχικά, ο Τζόνσον είχε δηλώσει πως οι φίλαθλοι θα επιστρέψουν στα γήπεδα τον Οκτώβριο, αλλά αυτό το πλάνο διαγράφηκε μετά τη νέα κορύφωση των κρουσμάτων.