Έτοιμο το πακέτο με τον νέο εκλογικό νόμο – Ζήσε Μάη μου…

Χαίρετε. Λένε ότι γυρίσαμε στην κανονικότητα σε ό,τι αφορά την πανδημία, αλλά μάλλον εννοούσαν την κανονικότητα των χιλιάδων κρουσμάτων και των εκατοντάδων διασωληνωμένων.

 
 

Βέβαια, ευτυχώς η Όμικρον 2 είναι πολλαπλώς μεταδιδόμενη από τις προηγούμενες, αλλά πολλαπλώς ελαφρότερη. Γενικά πάντως, σε λίγο δεν θα βρίσκεις άνθρωπο να πεις καλημέρα. Όλοι γύρω μας, είναι με όμικρον και με καραντίνα πέντε ημερών.

Τώρα σε ότι αφορά τα πολιτικά, ο κύβος ερρίφθη σχετικά με τον νέο εκλογικό νόμο. Οι γνωρίζοντες λένε, ότι είναι έτοιμο το πακέτο, που θα περιλαμβάνει και αλλαγές στο νόμο για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση και επαναφορά της λίστας στις ευρωεκλογές.

Το μόνο που μένει, είναι να δώσει το τελικό OK ο Μητσοτάκης στον Μάκη Βορίδη για να καταθέσει την σχετική διάταξη στην Βουλή. Αυτό αναμένεται να γίνει πριν από το Πάσχα, άντε λίγο μετά.

Ο νέος αρχιτέκτονας του εκλογικού νόμου, -όχι, δεν είναι ο Γεραπετρίτης– ισχυρίζεται, ότι έχει βάλει γερές πέτρες στη βάση του για να προκύπτει κυβέρνηση με λιγότερο ποσοστό από το σημερινό 38%.

Και είπαμε, όχι εκλογές τον ερχόμενο Μάιο, πιθανότατα τον Οκτώβριο.

 

topontiki.gr