Έτοιμος για τη μεγάλη επιστροφή ο Γ. Παπανδρέου;

papandreou giorgos

Το μέλλον του στην πολιτική εξετάζει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και γιος του ιδρυτή του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου, παρά τις αντίθετες δηλώσεις που έχει κάνει πρόσφατα ο ίδιος.

Οι σκέψεις αυτές έρχονται σε μια στιγμή που Ευάγγελος Βενιζέλος προετοιμάζει τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης, η οποία θα αποφασιστεί στο ιδρυτικό συνέδριο του Οκτωβρίου. Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «RealNews», συνεργάτες του θεωρούν δεδομένη την επιστροφή του, όχι όμως και την ακριβή τακτική που θα επιχειρηθεί αυτή.

Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, ο κ. Παπανδρέου θα αξιοποιήσει ως «όχημα» το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου, μέσα από ένα κύκλο ημερίδων και εκδηλώσεων για την επέτειο των 40 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος, μάλιστα, φέρεται να εκτιμά πως «δεν ήρθε το τέλος του ΠΑΣΟΚ».

Πρακτικά, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο τι θα πράξει ο Γιώργος Παπανδρέου αναφορικά με την Δημοκρατική Παράταξη. Σύμφωνα με την εφημερίδα αν δεν εγγραφεί στο νέο κόμμα- όπως υποχρεούνται τα μέλη του ΠΑΣΟΚ- το οποίο θεωρείται ότι είναι και το πιθανότερο, δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

imerisia.gr