Ετοιμάζονται τα σχολεία των Τρικάλων

xorta

Συνεχίζονται από τον Δήμο Τρικκαίων οι δράσεις εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Ανεξαρτήτως της ακριβούς ημερομηνίας έναρξης των μαθημάτων, ο Δήμος Τρικκαίων παραδίδει σχολικές μονάδες με βελτιωμένους εσωτερικούς χώρους.

Για παράδειγμα, εκτός από το 2ο Δημοτικό Σχολείο, ολοκληρώθηκε το βάψιμο και του 22ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων. Επίσης, σε επίπεδο αύλειου χώρου, ήδη από την περασμένη Παρασκευή έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποκοπής χόρτων.

Βάσει συγκεκριμένου προγράμματος, οι υπάλληλοι του Δήμου ετοιμάζουν ευπρεπισμένα σχολεία για τους μαθητές, χωρίς κινδύνους.

Παραλλήλως, εκτελούνται και εργασίες επισκευών μικροζημιών, που είχαν παρατηρηθεί την προηγούμενη σχολική χρονιά η υποχρέωση αυτή του Δήμου. Για παράδειγμα, αλλάζει η υδραυλική εγκατάσταση στο 5ο Γυμνάσιο, αντικαθίσταται εξοπλισμός στις τουαλέτες του Ειδικού Σχολείου, βάφονται τα κάγκελα στο 4ο Νηπιαγωγείο.

Η υποχρέωση του Δήμου για παροχή των μέγιστων δυνατών διευκολύνσεων στη μαθητιώσα νεολαία εκτελείται με βάση τις καταγεγραμμένες ανάγκες, με συγκεκριμένο σχέδιο και με τη συνδρομή, τόσο των υπηρεσιών, όσο και των υπαλλήλων που προσλήφθηκαν με τα «πεντάμηνα».

.