Ετοιμάζονται για εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν αφήνουν περιθώρια για πρόωρες εκλογές, καθώς πιστεύουν πως η πορεία της χώρας θα βελτιωθεί όσο περνά ο καιρός και θα μειωθεί η διαφορά με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Στη ΝΔ πάντως βρίσκονται σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας.

Πρώτον, η δημοσκοπική διαφορά, ύστερα από μια πρόσκαιρη μείωσή της το φθινόπωρο, αρχίζει ξανά να διευρύνεται και αυτό προκαλεί πίεση στον πρωθυπουργό.

Και δεύτερον η υπόθεση του Πάνου Καμμένου με την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία μπορεί να παίξει τον καταλύτη στην απόφαση του πρωθυπουργού να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, καθώς ένα τέτοιο σκάνδαλο ακόμα και αν το «απορροφήσει» ο ΣΥΡΙΖΑ  και ο κ. Τσίπρας, δύσκολα θα το δεχθεί η κοινωνία.

Σε επιβεβαίωση των πιο πάνω εκτιμήσεων, το «άρωμα» των  πρόωρων εκλογών, έγινε πιο έντονο από τον τρόπο που φέτος ο πρωθυπουργός παρουσίασε το μέρισμα από το υπερπλεόνασμα, γεγονός που οδήγησε τον κ. Μητσοτάκη στην εκτίμηση πως οι εκλογές είναι κοντά.

Επιμένουν στη ΝΔ να λένε, πως στόχος είναι, η συγκρότηση ενός ισχυρού ψηφοδελτίου με νέα αλλά και δοκιμασμένα  πρόσωπα – πέραν των βουλευτών- που έχουν δουλέψει  και  έχουν αναφορά στην κοινωνία και θα είναι  πρόσωπα  κυρίως από το μητρώο στελεχών που για πρώτη φορά μπαίνουν στην πολιτική.

Πληροφορίες του trikalaIN αναφέρουν πως το Σαββατοκύριακο βρίσκονται στην Αθήνα δυο νέα τρικαλινά στελέχη για «συγκεκριμένες» επαφές!!!!