Εθελοντική Αιμοδοσία Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων

Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και οι λειτουργοί της οφείλουν να λειτουργούν με συνεχή γνώμονα την προσφορά στην κοινωνίαμε κάθε δυνατό τρόπο.

Με αυτό το σκεπτικό τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων προχώρησαν, την Δευτέρα 19/03, στην πραγματοποίηση εθελοντικής αιμοδοσίας στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας,  που έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία να εορτάζεται στις 20 Μαρτίου.

Η συμμετοχή των μελών ήταν μεγάλη και το μήνυμα που εξέπεμψαν μέσα από αυτή τη δράση είναι πως οι οδοντίατροι δεν είναι κάποιοι τύποι που απλά «βουλώνουν τρύπες» αλλά είναι λειτουργοί της Υγείας που επεμβαίνουν και θεραπεύουν σε ένα πεδίο που αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο κρίκο στη γενική Υγεία του σώματος.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μιας και πληθώρα γενικών/συστηματικών  νοσημάτων σχετίζονται με ή εκδηλώνονται πρώτα στην στοματική κοιλότητα. Όπως τονίστηκε μάλιστα ,για ακόμη μια φορά, είναι θλιβερό το γεγονός ότι παρ’όλα αυτά η πολιτεία ουδέποτε αντιμετώπισε την Οδοντιατρική ως ισότιμο μέλος της Ιατρικής κοινότητας και γι’αυτό δυσκολεύει διαρκώς την απρόσκοπτη πρόσβαση του κοινού σε ποιοτικές οδοντιατρικές υπηρεσίες μέσω του ασφαλιστικού συστήματος.