Εστίαση στα Τρίκαλα: Τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη μέρα;

Για τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, προορίζεται να ανοίξουν και πάλι τα καταστήματα εστίασης στα Τρίκαλα (καφετέριες, ταβέρνες, μπαράκια κλπ.), όμως τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά.

Οι ιδιοκτήτες με το άνοιγμα των καταστημάτων τους, θα κληθούν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πελατών τους από τον ιό Covid-19, αλλά και την αντιμετώπιση για την διασπορά του.

Τα τραπεζοκαθίσματα που θα βγάλουν στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους (πέργκολα), θα είναι σαφώς πολύ λιγότερα σε σχέση με αυτά που είχαν προ της πανδημίας, γεγονός που συνεπάγεται λιγότερη κατανάλωση και άρα λιγότερο κέρδος.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης για τρείς (3) περίπου μήνες με τα έξοδα φυσικά να τρέχουν ασταμάτητα, γεννά ερωτήματα όπως κατά πόσο πολλά απ’ αυτά τα μαγαζιά θα καταφέρουν να επιβιώσουν.

Και μην ξεχνάμε ότι πίσω από τα καταστήματα και τους αριθμούς υπάρχουν και οι άνθρωποι (ιδιοκτήτες, υπάλληλοι, προμηθευτές κλπ.), που αναμένεται να περάσουν δύσκολες μέρες δυστυχώς.

Το απευχόμαστε ένα τέτοιο σενάριο, όμως τα πράγματα είναι ομολογουμένως δύσκολα.