ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε: Σύσσωμη πρέπει να είναι η συμμετοχή των ασφαλισμένων της Περιφέρειας στις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ

  • Θα πραγματοποιηθούν διά ζώσης, ηλεκτρονικά και με επιστολική ψήφο από τις 19 έως και 24 Νοεμβρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, προτρέπει  τους εργαζόμενους(Δημοσιογράφοι, Διοικητικοί, Τεχνικοί)  στα ΜΜΕ των περιοχών δικαιοδοσίας του, να συμμετέχουν σύσσωμοι στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), δείχνοντας έτσι έμπρακτα το ενδιαφέρον της Περιφέρειας για τη συνέχιση της λειτουργίας του επικουρικού ταμείου, που έχει στεγάσει όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, καλύπτοντας σημαντικές υγειονομικές -και όχι μόνο- ανάγκες τους.

Η εκπροσώπηση της Περιφέρειας στο Δ.Σ. του Οργανισμού, αποτελεί σημαντικό «γρανάζι»στη λειτουργία του καθώς κρίνεται απαραίτητη για τη μεταφορά – επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν, σε ένα τόσο μεγάλο πρότυπο ασφαλιστικό εγχείρημα.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε τη διενέργεια εκλογών από τις 19 έως και τις 24 Νοεμβρίου 2021, για την ανάδειξη των νέων μελών της Διοίκησης και της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Οργανισμού.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν:

α) διά ζώσης, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για όσους το επιθυμούν και εφόσον έχουν εμβολιαστεί ή διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης

β) ηλεκτρονικά για όσους το επιθυμούν ή δεν έχουν εμβολιαστεί, αρκεί να το δηλώσουν έως τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα

γ) με επιστολική ψήφο για όσους το δηλώσουν στον ΕΔΟΕΑΠ.

Οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να ψηφίσουν μόνον ηλεκτρονικά ή με επιστολή.

Επισημαίνεται ότι όσοι/ες δηλώσουν ότι θα ψηφίσουν ηλεκτρονικά ή με επιστολική ψήφο θα αφαιρεθούν από τους εκλογικούς καταλόγους και δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν διά ζώσης.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκλογές θα διεξαχθούν την Παρασκευή 19, Σάββατο 20, Κυριακή 21, Δευτέρα 22, Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, στην έδρα του ΕΔΟΕΑΠ στην Αθήνα (Γ. Σισίνη 18 & Ηριδανού – 1ος όροφος- Ορμινίου 38 – ισόγειο), καθώς και στα γραφεία του ΕΔΟΕΑΠ στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 43 – 5ος όροφος). 

Τις ίδιες μέρες θα διεξάγεται και η ηλεκτρονική ψηφοφορία με την ψηφιακή κάλπη «Ζευς», για όσους προεγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς taxisnet, προκειμένου να διασφαλιστεί η εγκυρότητα της ψηφοφορίας και να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο διπλοψηφίας.

Δυνατότητα να επιλέξουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ, αρκεί να διαθέτουν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email). Ηλεκτρονικά θα πρέπει να ψηφίσουν όλοι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί για τον Covid-19 και δεν διαθέτουν ισχύον πιστοποιητικό νόσησης. Ωστόσο οι προαναφερόμενοι δύνανται να ψηφίσουν διά ζώσης  αρκεί να προσκομίσουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ (PCR έως και προ 72 ωρών της προσέλευσής τους ή rapid έως προ 48 ωρών).

Είναι προφανές ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία διευκολύνει τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ που κατοικούν στην περιφέρεια ή στο εξωτερικό και δεν μπορούν να προγραμματίσουν τη μετάβασή τους στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, όπου θα διεξάγεται η διά ζώσης ψηφοφορία.

Η δήλωση προτίμησης συμμετοχής στην ηλεκτρονική ψηφοφορία πρέπει να γίνει εγκαίρως, ώστε εκείνοι που θα ψηφίσουν ηλεκτρονικά να εξαιρεθούν από τη διά ζώσης ψηφοφορία και να καταρτιστεί το τμήμα εκείνο του εκλογικού καταλόγου που θα περιλαμβάνει μόνον αυτούς που θα ψηφίσουν με φυσική παρουσία.

Έτσι, όλοι όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά καλούνται να το δηλώσουν στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, έως την ερχόμενη Δευτέρα 18/10/2021.

Η διαδικασία είναι απλή. Αρκεί να γνωρίζει ο ασφαλισμένος τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ του για την ταυτοποίηση. Μόλις μπει στην πλατφόρμα, δηλώνει και επιβεβαιώνει (ή διορθώνει αν είναι εσφαλμένο) το email του και επιλέγει την υποβολή του αιτήματος. Την ημερομηνία της έναρξης της ψηφοφορίας (19/11) θα λάβει στο email του ένα μοναδικό σύνδεσμο που θα τον οδηγήσει στην ψηφιακή κάλπη.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία, της οποίας το αδιάβλητο διασφαλίζεται με μεθόδους κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούνται από τις τράπεζες στις ηλεκτρονικές οικονομικές συναλλαγές, θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ΖΕΥΣ που έχει δημιουργηθεί από την εταιρεία του Δημοσίου ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Έρευνας και Τεχνολογίας), το οποίο έχει πραγματοποιήσει επιτυχώς δεκάδες ψηφοφορίες με ψηφιακή κάλπη.

 Συναδελφικά 

Το Δ.Σ.

ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε