Ερυθρός τόνος πωλήθηκε πάνω από 200.000 δολ.

Ένας ερυθρός τόνος 208 κιλών πουλήθηκε για 20,8 εκατομμύρια γιεν (202.197 δολάρια ΗΠΑ) στην πρώτη δημοπρασία της νέας χρονιάς στην αγορά ψαριών Toyosu του Τόκιο σήμερα 5 Ιανουαρίου, όταν άνοιξε ξανά μετά το διάλειμμα των διακοπών. Τη δημοπρασία κέρδισε η εταρεία χονδρεμπορίου Yamayuki.

Η τιμή ήταν αρκετά χαμηλότερη από τα 193 εκατομμύρια γιεν, τον ακριβότερο τόνο που πωλήθηκε ποτέ κατά την πρώτη δημοπρασία Toyosu το 2020.

REUTERS/KYODO

Ένας μεγάλος πλειοδότης, η Kiyomura Corp, δήλωσε ότι δεν υπέβαλε φέτος υψηλή προσφορά εξαιτίας του φόβου ότι ένας μεγάλος αριθμός πελατών θα συνέρρεε στα εστιατόρια της, καθώς οι μεγάλες προσφορές για τόνο υψηλής ποιότητας συνήθως προσελκύουν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης.

Η κυβέρνηση έχει πει ότι οι έξοδοι για φαγητό και ποτό είναι μια από τις κύριες αιτίες λοιμώξεων κορωνοϊού.

REUTERS/KYODO

Οι τιμές πώλησης τόνου στην πρώτη δημοπρασία του χρόνου κυμαίνονται από έτος σε έτος στην Ιαπωνία, με το ρεκόρ να είναι 333,6 εκατομμύρια γιεν που καταβλήθηκαν το 2019.

«Η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού τελικά θα περιοριστεί όταν τα εμβόλια και η θεραπεία θα χρησιμοποιούνται ευρέως», δήλωσε ο Koh Ehara, πρόεδρος της εταιρείας χονδρικής Tohto Suisan.

EPA/JIJI PRESS

«Μέχρι να έρθει εκείνη η μέρα, εμείς, ως μία ομάδα αυτής της αγοράς, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με την αδιάλειπτη προσφορά φρέσκων τροφίμων».

Η ιαπωνική κυβέρνηση δήλωσε χθες, 4 Ιανουαρίου, ότι σκέφτεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης εντός και γύρω από το Τόκιο καθώς αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού.

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters