Ερώτηση Βλαχογιάννη για τους αιρετούς

 

 

blaxogiannis_5

 

 

 

Eρώτηση κατέθεσε o βουλευτής Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης και την συνυπογράφουν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς τους Υπουργούς α) Υγείας και β) Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με θέμα «το δικαίωμα μετάθεσης των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων στον τόπο συμφερόντων τους».

Aναλυτικά αναφέρει:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3852/10 (Νόμος του «Καλλικράτη»), οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν δικαίωμα να μετατίθενται στον τόπο συμφερόντων τους όπου έχουν εκλεγεί.

Παρ’ όλα αυτά και παρά την ρητή διάταξη του Νόμου, σήμερα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με 240 εκλεγμένους συμβούλους – υπαλλήλους, πολλοί εκ των οποίων είναι γυναίκες – νοσηλεύτριες κ.α., οι οποίοι και οι οποίες, ταλαιπωρούνται και παράτυπα, ο Νόμος δεν εφαρμόζεται ως πρέπει (Ν.3852/10, Άρθρο 93, παρ. 7).

Κύριοι Υπουργοί,

Επειδή πρώτα από όλα το κράτος πρέπει να εφαρμόζει τον Νόμο

Ερωτάσθε

α) Γνωρίζετε το πρόβλημα που υπάρχει με τους εν μακρά εκκρεμότητα δημοτικούς συμβούλους, που δεν έχουν μετακινηθεί ως ορίζει ο νόμος στον τόπο που έχουν εκλεγεί;

β) Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε η αδικία να παύσει και να εφαρμοστεί ο νόμος για τους εκλεγμένους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δικαιούνται μετάθεση ;

 

 

.