Ερώτηση της Μαρίνας Κοντοτόλη, για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου των Τρικάλων και της Θεσσαλίας

Στη Βουλή φέρνει η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, με κατάθεση επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού την ανυπαρξία μέτρων στήριξης των πλημμυροπαθών μαθητών των Τρικάλων κι εν γένει της Θεσσαλίας, ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή τους στα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας.

Ειδικότερα, καλείται να απαντήσει στη Βουλή ο αρμόδιος Υπουργός, γιατί δεν εκδίδει την Υπουργική Απόφαση που προβλέπεται σε νόμο (4521/2018) που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018, σύμφωνα με τον οποίο οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου που κατοικούν σε περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, όπως των Τρικάλων με τον Ντάνιελ, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. .

Επισημαίνεται ότι οκτώ μήνες μετά τις καταστροφές κι ενώ  οι κατά τεκμήριο ευάλωτοι μαθητές έχουν βιώσει τραυματικές εμπειρίες από αυτές, η κυβέρνηση δεν έχει λάβει ούτε ένα μέτρο ουσιαστικής στήριξής τους. Αντιθέτως, παραπέμπει την όποια ρύθμιση στο μέλλον, δημιουργώντας συνθήκες ανασφάλειας και διατάραξης της οικογενειακής γαλήνης, ιδιαίτερα για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, οι οποίοι αγωνίζονται να ξελασπώσουν τα όνειρά τους.