Ερώτηση Σάκη Παπαδόπουλου για ανέγερση φοιτητικής εστίας στα Τρίκαλα

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων Σάκη Παπαδόπουλου προς την κ.  Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την «Ανέγερση Φοιτητικής Εστίας στα Τρίκαλα, για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης των φοιτητών της ΣΕΦΑΑΔ».

 Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας, αποτελεί η έλλειψη Φοιτητικής Εστίας στην πόλη των Τρικάλων.

Η έλλειψη αυτή συμβάλλει, σε μεγάλο βαθμό, στην όξυνση του προβλήματος της εξεύρεσης στέγης για τα παιδιά εκείνα που φοιτούν σε σχολές που λειτουργούν μακριά από τον τόπο καταγωγής τους.

Το κόστος που καλούνται να καταβάλλουν οι φοιτητές για τη στέγασή τους καθίσταται, σε πολλές περιπτώσεις, απαγορευτικό για τη διαμονή τους στην πόλη που σπουδάζουν.

Σε μια περίοδο μεγάλης συρρίκνωσης των εισοδημάτων λόγω της ενεργειακής και της υγειονομικής κρίσης, η ανέγερση Φοιτητικής Εστίας στα Τρίκαλα θα προσέφερε ανακούφιση σε μεγάλο αριθμό φοιτητών και στις οικογένειές τους, ενώ παράλληλα θα αποτελούσε σημαντικό πυρήνα της εκπαιδευτικής, πολιτιστικής και κοινωνικής δράσης της τοπικής ακαδημαϊκής κοινότητας.

To Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων έχει αποφασίσει ομόφωνα να παραχωρήσει έκταση για ανέγερση Φοιτητικής Στέγης στα Τρίκαλα προκειμένου να ανευρεθεί λύση για το στεγαστικό πρόβλημα των πολυάριθμων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας που εδρεύει στα Τρίκαλα και προσφέρει αξιοθαύμαστο έργο.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προώθησε σχετική λύση για τον Βόλο και τη Λαμία, μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος χρηματοδότησης της ανέγερσης φοιτητικών εστιών.

Ερωτάται η κ. Υπουργός

Τι προτίθεστε να κάνετε προκειμένου να ανεγερθεί στα Τρίκαλα Φοιτητική Στέγη για τους πολυάριθμους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές – Έλληνες  και αλλοδαπούς – της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας;

 

Οι ερωτώντες βουλευτές