Ερώτηση για τα προνοιακά επιδόματα των ατόμων με αναπηρία κατέθεσε η Δριτσέλη

dritseli vou news

Ερώτηση για τα προβλήματα στην απόδοση των προνοιακών επιδομάτων των ατόμων με αναπηρία κατέθεσε η Παναγιώτα Δριτσέλη

«Απαράδεκτη η αντιμετώπιση των ΑΜΕΑ δικαιούχων προνοιακού επιδόματος».

Με αφορμή τις καταγγελίες πολίτη, δημότη του Δήμου Τρικκαίων και γονέα τέκνου με ποσοστό αναπηρίας 95%, κατατέθηκε ερώτηση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, Κουρουμπλή Παναγιώτη, Στρατούλη Δημήτρη, Όλγα Γεροβασίλη και Χρήστο Καραγιαννίδη, σε σχέση με την απαράδεκτη αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρία, δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων.

Συγκεκριμένα, το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με σχετικές εγκυκλίους και υπουργικές αποφάσεις έχει δώσει οδηγίες στις Διευθύνσεις Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης των δήμων να μην αποδίδουν αναδρομικά τα προνοιακά επιδόματα όσων τα δικαιούνται, ενώ ταυτόχρονα να αναστέλλονται σε όλους τους δικαιούχους που εισάγονται για αναγκαστική νοσηλεία.

Με μια σειρά από γραφειοκρατικές αιτιολογήσεις το αρμόδιο Υπουργείο ερμηνεύει περιοριστικά το δικαίωμα στη κοινωνική πρόνοια στα άτομα με αναπηρία, θέτοντας ανυπέρβλητα εμπόδια στην καθημερινότητα των ατόμων αυτών και των οικογενειών τους.

Οι βουλευτές καλούν σε όλους τους τόνους τους αρμοδίους Υπουργούς να θεραπεύσουν τα προβλήματα αυτά, έστω και την ύστατη ώρα πριν από την οριστική πτώση της κυβέρνησης από την εξουσία.

.