Ερώτηση για τα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα γεωργίας από την Δριτσέλη

dritseli 2014

Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις καταβολής ενισχύσεων στους δικαιούχους αγρότες αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσαν 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις σοβαρές καθυστερήσεις που σημειώνονται στις καταβολές ενισχύσεων των αγροτών δικαιούχων αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων.

Οι βουλευτές στην ερώτησή τους υπογραμμίζουν ότι τα εν λόγω προγράμματα συμβάλλουν στην προστασία των ευαίσθητων περιβαλλοντικά περιοχών, εντούτοις αυξάνουν το κόστος παραγωγής και στο πλαίσιο αυτό οι καθυστερήσεις στις οικονομικές ενισχύσεις που τα συνοδεύουν ως αντισταθμιστικά είναι απολύτως απαραίτητες για την στήριξη των αγροτών που συμμετέχουν.

Οι εν λόγω καθυστερήσεις εντούτοις υπερβαίνουν σε πολλές περιπτώσεις τα δύο χρόνια, με αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί που εντάχθηκαν σε προγράμματα βιολογικής γεωργίας και σε προγράμματα προστασίας ευαίσθητων σε νιτρικά περιοχών να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές καλούν τον Υπουργό να λάβει άμεσα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος και για την στήριξη της ποιοτικής γεωργίας.

.