Ερώτηση Bλαχογιάννη -Ταμήλου σχετικά με την είσοδο υποψηφίων στις Σχολές

 

tamilos_blaxogiannis

 

 

 

Ερώτηση σχετικά με την είσοδο υποψηφίων στις Σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας κατέθεσαν από κοινού οι κ.κ. Ηλίας Βλαχογιάννης και Μιχάλης Ταμήλος.

 

Αναφέροντας τα εξής :

Πρόσφατα εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. ΕΜ/2/125/2012 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Δημοσίας Τάξεως με θέμα «Καθορισμός αριθμού ιδιωτών που εισάγονται στην Αστυνομική και Πυροσβεστική Ακαδημία κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2013-2014 & 2014-2015», δυνάμει της οποίας δεν εισάγονται ιδιώτες, κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2013-2014 & 2014-2015 στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως επίσης και την πυροσβεστική Ακαδημία.

Η απροσδόκητη αυτή απόφαση έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση και ιδιαίτερη ψυχολογική επιβάρυνση στους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων και στις οικογένειες τους, ενόψει του γεγονότος ότι αυτή εκδόθηκε απροειδοποίητα και μετά την έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, σε χρόνο, δηλαδή, που η προετοιμασία των υποψηφίων (φροντιστήρια, επιλογή μαθημάτων, κατευθύνσεων έξοδα για τα ήδη βεβαρημένα νοικοκυριά κ.ο.κ.) έχει ξεκινήσει προ πολλού και ήδη κορυφώνεται.

Με δεδομένο ότι η Πολιτεία οφείλει να είναι ευαίσθητη σε τέτοια ζητήματα, ειδικά όταν αφορούν υποψηφίους μαθητές, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον τους, και μαζί με αυτούς, οι οικογένειες τους,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1. Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν τα Συναρμόδια Υπουργεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το ανωτέρω πρόβλημα ;

2. Είναι εφικτή η ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας για μεταφορά της ισχύος της απόφασης για μη εισαγωγή σπουδαστών κατά ένα χρόνο, ήτοι να ισχύσει για την περίοδο 2014-2015 & 2015-2016 προκειμένου να μην δημιουργηθεί αναστάτωση κατά τη φετινή σχολική περίοδο ενόψει της ήδη πραγματοποιηθείσας προετοιμασίας των υποψηφίων;

 

 

.