Έρη Μαυρογιάννη: Αντισυμβατική, δυναμική, δραστήρια, ανήσυχη, ευαίσθητη, γυναίκα

Η Γλυκερία Κ. Μαυρογιάννη και τα μ-Ερη τού λόγου της.

Οι περιπέτειες της ζωής της την ωρίμασαν απότομα και υποχρεωτικά. Έδωσε όλο της το είναι , γράφοντας βιβλία που αφορούσαν και θα αφορούν ( τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν) την υπάρχουσα κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Όλες οι ευαίσθητες πτυχές τής συγγραφέως Ερης Μαυρογιάννη, αποτυπωμένες σε χιλιάδες σελίδες λογοτεχνικών βιβλίων από την πένα των σκέψεων της που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Όστρια. Μέσα από την λογοτεχνία και τις δράσεις της, τάχθηκε υπέρ του κόσμου που την χρειάστηκε σε ζητήματα που αφορούσαν την υγεία και προπάντων , την υγεία των παιδιών , που την αγκάλιασαν και την αγάπησαν μέσα από τις παρουσιάσεις των βιβλίων της.

Σκηνοθέτησε και διασκεύασε τις τρεις θεατρικές παραστάσεις της με αφορμή την πρώτη τριλογία της , όπου όλα τα έσοδα τα διέθεσε υπέρ των παιδιών με συγγενή καρδιοπάθεια. (Συμμετείχαν σε αυτές, πάνω από 150 καλλιτέχνες). Είναι μέλος του συλλόγου Βορείου Ελλάδος Παιδικές Καρδιές. Στέκεται στο πλευρό των υπογονιμων ζευγαριών, των γυναικών που έχουν υποστεί βία, τις γυναίκες που νοσούν από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του στήθους, καθώς και στα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια και νεοπλασματική ασθένεια. (Συχνά δέχεται τηλεφωνήματα γονέων που ζητάνε τη βοήθεια της για τα παιδιά τους). Τα βιβλία της έχουν ταξιδέψει σε Ελλάδα και εξωτερικό , ενώ έχουν ενταχθεί σε βιβλιοθήκες μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Αποφάσισε να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού Επανεκκίνηση τα Τρίκαλα μπροστά , του δημάρχου κ. Δημήτρη Παπαστεργίου , ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος , με απόλυτη συνείδηση και με γνώμονα την αγάπη της για τον κόσμο , ώστε να προσφέρει έργο όπου φανεί χρήσιμη με τόλμη , πάθος και προσήλωση για τον Δήμο Τρικκαίων.

Η Γλυκερία Έρη Μαυρογιάννη είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος, και μητέρα διδύμων κοριτσιών που ήρθαν στην ζωή της με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης.