Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Εντοπίστηκαν τα πρώτα 100 ΑΦΜ με παράνομες επιδοτήσεις. Έρχονται κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων

 

Τα πρώτα αποτελέσματα έχει στη διάθεση της η Οικονομική Αστυνομία από την έρευνα που κάνει για τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και σύμφωνα με πληροφορίες του CNN ήδη μέσα σε έρευνα των πρώτων 48 ωρών έχει εντοπίσει 100 ΑΦΜ, τα οποία είτε δεν έπρεπε να πάρουν καθόλου επιδοτήσεις, είτε πήραν παραπάνω απ όσο επιτρεπόταν.

Αυτό βέβαια είναι ένα πρώτο δείγμα της έρευνας η οποία έχει μπροστά της πολύ δρόμο και εξετάζει ένα- ένα όλα τα ΑΦΜ τα οποία παρέλαβε από τα αρχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και ξεπερνούν τις 500.000. Παρόλα αυτά οι διαδικασίες της έρευνας τρέχουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς και ήδη οι αξιωματικής της συγκεκριμένης υπηρεσίας έχουν τα πρώτα αποτελέσματα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτά τα πρώτα 100 ΑΦΜ αντιστοιχούν σε άτομα από όλη την Ελλάδα κυρίως όμως από την Κρήτη και της Βόρεια Ελλάδα. ΚΆΘΕ ένα ΑΦΜ που εξετάσει η Οικονομική Αστυνομία και το εντοπίσει ως προβληματικό θα διαβιβάζει το αποτέλεσμα στην ΑΑΔΕ και στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα με απώτερο σκοπό την επιστροφή των χρημάτων.

Σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων με διαδικασίες… εξπρές, για όσους εισέπραξαν με ψευδή δικαιολογητικά αγροτικές ενισχύσεις μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ προχωρά η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, μέσω του εποπτεύοντος εισαγγελέα της, Δημήτρη Γκύζη.

Οι πρώτες δεσμεύσεις αναμένονται, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, τον Αύγουστο και έχουν προκύψει από καταγγελίες που έχουν επεξεργαστεί, και θα διαβιβάσουν άμεσα στην ΕΛ.ΑΣ, περιφερειακές εισαγγελίες της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, νόμος που διέπει τη λειτουργία του ελληνικού FBI δίνει τη δυνατότητα στον εποπτεύοντα εισαγγελέα να προχωρήσει σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων ακόμα και όσο η υπό διερεύνηση υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής.