Έρχεται προκήρυξη για την πρόσληψη 300 ειδικών φρουρών – Μ. Χρυσοχοΐδης: Άμεσα οι διαδικασίες

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, οι θέσεις θα προκηρυχθούν σε λίγες ημέρες

Την πρόσληψη 300 νέων ειδικών φρουρών προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Θα προσλάβουμε 300 νέους ειδικούς φρουρούς, θα αρχίσουν σε λίγες μέρες οι διαδικασίες πρόσληψης» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε, οι θέσεις θα προκηρυχθούν σε λίγες ημέρες, ενώ παράλληλα γίνεται προσπάθεια μεταφοράς αστυνομικών σε μάχιμες υπηρεσίες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε πως υπάρχει ανισοκατανομή των αστυνομικών, σημειώνοντας πως η εγκληματικότητα στην Ελλάδα εντοπίζεται κατά  70% στην Αττική, κατά 20% στη Θεσσαλονίκη και 10% στην υπόλοιπη χώρα.

«Η Θεσπρωτία έχει 650 αστυνομικούς και 45.000 – 50.000 κατοίκους. Το Περιστέρι που έχει 250.000 κατοίκους έχει 80 αστυνομικούς, δεν μπορούμε να μείνουμε έτσι» ανέφερε.

Όπως είπε, έχουν επιστρέψει πολλοί αστυνομικοί, αλλά οι ανάγκες στην Αττική είναι μεγάλες καθώς «υπάρχει ένα σύνθετο έργο».

naftemporiki.gr