Η επόμενη μέρα του χιονιά στα Τρίκαλα (ΦΩΤΟ)

Με ανοιχτές πληγές και αρκετά προβλήματα, βρήκε η επόμενη μέρα του χιονιά την πόλη των Τρικάλων. Ωστόσο παρά τα προβλήματα, η πόλη δείχνει να ανακτά σιγά σιγά τους κανονικούς της ρυθμούς και να οδηγείται με αργό αλλά σταθερό ρυθμό στην ομαλότητα.

Η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στο κέντρο των Τρικάλων, δεν ήταν και σήμερα η συνηθισμένη, αφού πολλοί Τρικαλινοί ανέβαλαν την έξοδο τους για κάποια δουλειά ή άλλη υποχρέωση και προτίμησαν να καθίσουν στο σπίτι τους.

Οι κεντρικές οδικές αρτηρίες των Τρικάλων είναι ανοιχτές, αφού όλη τη νύχτα συνεργεία του Δήμου έδιναν μάχη με γκρέιντερ και άλλα μηχανήματα να σπάσουν τον πάγο, ωστόσο όμως είναι βουτηγμένες στη λάσπη από το λιώσιμο του χιονιού και από το πέρασμα αυτοκινήτων και πεζών.

Εκεί που φαίνεται οξύτερο το πρόβλημα είναι στις παράπλευρες οδούς και τα στενά, όπου ειδικά στα σημεία που δεν τα βλέπει ο ήλιος έχει δημιουργηθεί πάγος, που κρύβει πολλές παγίδες για οδηγούς και πεζούς. Να πούμε πως η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη προσοχή και πολύ χαμηλές ταχύτητες, γιατί ανά πάσα στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος.

Ο χιονιάς όπως ήταν φυσικό, άφησε και τα αρνητικά του σημάδια στα Τρίκαλα, καθώς εντοπίστηκαν σε αρκετά σημεία πεσμένες τέντες και σκεπές, καθώς και δέντρα που δεν άντεξαν το βάρος του χιονιού και υποχώρησαν.

Συνεργεία της ΔΕΥΑΤ από νωρίς σήμερα το πρωί, ξεχιονίζουν τους χώρους γύρω από τα φρεάτια, έτσι ώστε να είναι έτοιμα να δεχτούν τις ποσότητες του νερού από το λιώσιμο των χιονιών.

Κατά τα άλλα πολλά αυτοκίνητα ακόμη είναι καθηλωμένα στα πεζοδρόμια και τις αυλές των σπιτιών και δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν, ενώ δεν είναι λίγοι οι Τρικαλινοί που έπιασαν φτυάρια και σκούπες, προσπαθώντας να κρατήσουν μακριά από το χιόνι πεζοδρόμια, σπίτια και μαγαζιά.