Επίβλεψη σε έργα της Εθνική Οδού Τρικάλων – Καλαμπάκας από τον Αγοραστό

theopetra_fragma

 

 

 

 

Ένα σημαντικό έργο στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την πορεία των εργασιών και να συνομιλήσει με τους κατασκευαστές. Συγκεκριμένα ο κ. Κώστας Αγοραστός, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Υποδομών και Απασχόλησης κ. Ζήση Γρηγορίου, το δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Δημήτρη Σακελαρίου και τους περιφερειακούς συμβούλους κα Ελένη Αργυροπούλου, κ. Γιώργο Τσίγκα, κ. Ντίνο Μπάρδα και κ. Ηλία Νάνη, επισκέφτηκε το έργο της βελτίωσης της Ε. Ο. Τρικάλων – Καλαμπάκας, στον κόμβο της Θεόπετρας.

Ο περιφερειάρχης, ικανοποιημένος από την πορεία εξέλιξης του έργου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με το έργο αυτό, το οποίο υπήρξε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, ολοκληρώνεται η σύνδεση των Τρικάλων με την Καλαμπάκα, η οποία είχε μείνει μετέωρη, καθώς δεν κηρύχτηκαν έγκαιρα οι απαλλοτριώσεις που χρειαζόταν. Πρόκειται για  ένα σημαντικό έργο για την τοπική κοινωνία, καθώς, στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε,  θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και εισροή χρημάτων στην πραγματική οικονομία» και πρόσθεσε ότι : «Με την ολοκλήρωση των έργων θα παραδοθεί παράπλευρο οδικό δίκτυο, μήκους 2.000 μέτρων περίπου, το οποίο θα διαχωρίσει την τοπική από τη διερχόμενη κυκλοφορία στο υπόψη τμήμα της Ε. Ο., μέσω των ισόπεδων κόμβων των Αγ. Θεοδώρων στη Χ. Θ. 6+650 και της Θεόπετρας – Σαρακήνας στη Χ.Θ. 10+100».

Από την πλευρά του ο  δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Δημήτρης Σακελαρίου δήλωσε ότι: «Ο κόμβος της Θεόπετρας, μαζί με αυτόν των Αγίων Θεοδώρων, θα βελτιώσουν σημαντικά την πρόσβαση στην εθνική οδό Τρικάλων – Καλαμπάκας, προκειμένου να έχουμε ασφαλή κυκλοφορία και αποφυγή ατυχημάτων στην περιοχή.  Η συνεργασία μας με τον Περιφερειάρχη, σε όλα τα θέματα που αφορούν τον Δήμο Καλαμπάκας, είναι άριστη».

Αντικείμενο της εργολαβίας είναι η κατασκευή χωματουργικών έργων, τεχνικών έργων, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης και ασφάλειας της κυκλοφορίας, καθώς και οδικού ηλεκτροφωτισμού – φωτεινής σηματοδότησης των ισόπεδων κόμβων.  Οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις έχουν συντελεστεί, ώστε να προχωράει απρόσκοπτα η κατασκευή του έργου.

 

 

.