Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών φορέων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 3η Συνάντηση Εργασίας μεταξύ των μελών του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Τρικάλων και των μελών των Ε.Δ.Υ. (Επιτροπών Διεπιστημονικής Υποστήριξης) σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου 2025, από τις 12:00 έως τις 14:00 στην αίθουσα του άνω ορόφου του Μουσείου Τσιτσάνη, με την παρουσία των Προέδρων των Σ.Δ.Ε.Υ. και των Προέδρων και μελών των Ε.Δ.Υ. Κύριος σκοπός της συνάντησης ήταν η αποτίμηση των πεπραγμένων του τρέχοντος σχολικού έτους, η ανταλλαγή εμπειριών και η ανάδειξη καλών πρακτικών καθώς και η διατύπωση προτάσεων για τη βελτίωση της λειτουργίας των Ε.Δ.Υ. σε συνεργασία με το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και τις σχολικές μονάδες.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι συμμετέχοντες συζήτησαν θέματα όπως: – Οι προκλήσεις και οι επιτυχίες του σχολικού έτους. – Οι τρόποι ενίσχυσης της συμμετοχής των μαθητών και των εκπαιδευτικών. – Προτάσεις για τη βελτίωση της συνεργασίας και της αποτελεσματικότητας των Ε.Δ.Υ.
Οι συμμετέχοντες έδειξαν ιδιαίτερη δέσμευση για την εφαρμογή των συμπερασμάτων και την προετοιμασία της επόμενης σχολικής χρονιάς με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της ποιότητας της εκπαίδευσης στην περιοχή.
Το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Τρικάλων εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλα τα μέλη των Ε.Δ.Υ., τους Προέδρους των Σ.Δ.Ε.Υ. και όλους τους συμμετέχοντες για τη δημιουργική συμμετοχή και την πολύτιμη συνεισφορά τους. Ευχαριστεί επίσης τον Διευθυντή του Μουσείου κο Καραγιώργο για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας.
Με εκτίμηση
Ο Προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.
Απόστολος Σπαθής