Επιτυχημένη έναρξη του 35ου πανελλήνιου ανταμώματος βλάχων στα Τρίκαλα (φωτό+ βίντεο)

Άκρως επιτυχημένη από κάθε άποψη ήταν η έναρξη των εκδηλώσεων του 35ου πανελλήνιου ανταμώματος βλάχων, που διεξάγεται στα Τρίκαλα το τριήμερο 21-23 Ιουνίου.

Το βράδυ της Παρασκευής έγινε στο κατάμεστο από κόσμο υπαίθριο ανοιχτό θέατρο του Φρουρίου Τρικάλων από συλλόγους βλάχων των Τρικάλων, παρουσίαση λαϊκών δρώμενων, ηθών και εθίμων από την πλούσια πολιτιστική παράδοση του Βλαχόφωνου Ελληνισμού.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων βλάχων Μιχάλης Μαγειρίας, ενώ χαιρετισμούς απήυθυναν εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ντίνος Μπάρδας (βλάχος και ο ίδιος στην καταγωγή), εκ μέρους του Δήμου Τρικκαίων η Αντιδήμαρχος Σοφία Αλεστά, ενώ ιδιαίτερους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος (που βρέθηκε στα Τρίκαλα ειδικά για το πανελλήνιο αντάμωμα) και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών π. Αλέξιος Κανίνας.

Οι εκδηλώσεις του 35ου πανελληνίου ανταμώματος των βλάχων θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο, οπότε αναμένεται να αφιχθούν στην πόλη των Τρικάλων χιλιάδες βλάχοι και μη επισκέπτες.