Επιτυχίες μαθητών του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων σε Πανελλήνιο διαγωνισμό

Επιτυχίες μαθητών του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων

στον Πανελλήνιο διαγωνισμό δημιουργίας ψηφιακών εκπαιδευτικών δωματίων διαφυγής,

στην ελληνική και γαλλική γλώσσα, με θέμα το «Αυτοκίνητο»

Δύο ομάδες μαθητών/τρών του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων συμμετείχαν και διακρίθηκαν κερδίζοντας το 1ο και το 2ο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό δημιουργίας ψηφιακών εκπαιδευτικών δωματίων διαφυγής, που διοργάνωσε το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας στην Πάτρα με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού θα έπρεπε να δημιουργηθεί ελληνική και γαλλική έκδοση του παιχνιδιού και η θεματολογία του να σχετίζεται με το αυτοκίνητο, την εξέλιξή του και τις μελλοντικές προοπτικές.

Το 1ο βραβείο του διαγωνισμού στη κατηγορία των Γυμνασίων κέρδισαν οι μαθήτριες του της Α’ τάξης Μπρισίμη Μαρία και Μπρέντα Ελπίδα, που δημιούργησαν διαδικτυακή εφαρμογή. Βραβείο 2ης θέσης κέρδισε η ομάδα μαθητών του Ομίλου Προγραμματισμού Φορητών Συσκευών αποτελούμενη από τους μαθητές/τριες της Α΄ τάξης Βλάχου Στέλλα, Μανώλη Χρήστο, Μπρέλλα Παύλο, Πουλιανίτη Κωνσταντίνο, Στεφάνου Δημήτριο, Μπάνο Σταύρο και τους μαθητές της Β΄ τάξης Κουράκο Παναγιώτη και Περρή Διονύσιο, που δημιούργησαν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα/tablets.

Οι ομάδες μαθητών υποστηρίχθηκαν από τους εκπαιδευτικούς Καλλιάρα Κωνσταντίνο, ΠΕ86, υπεύθυνο του Ομίλου «Προγραμματισμού φορητών συσκευών» και Παπανικολάου Όλγα, ΠΕ05 (Γαλλικής Φιλολογίας).