Με επιτυχία το διήμερο δράσεων “λιγότερες παρεμβάσεις,περισσότερη φροντίδα”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, το Σάββατο 19 Μαΐου, το διήμερο δράσεων με θέμα «Λιγότερες παρεμβάσεις, περισσότερη φροντίδα», αφιερωμένο στη Διεθνή Εβδομάδα για το Σεβασμό στη Γέννα.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη, στα Τρίκαλα. Την Παρασκευή 18 Μαΐου έγινε προβολή της ταινίας «Microbirth», ενώ το Σάββατο πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Περιμένοντας ένα παιδί στον κόσμο». Οι ομιλητές που συμμετείχαν, με αλφαβητική σειρά, ήταν οι εξής:

  • Καστρίκα Μαρία Έλλη, Μαία Msc(can), υποψήφια IBLCE
  • Κωτούλας Νικ. Χρήστος, MD, MSc, RCPCH, Επιμελητής Παιδιατρικής ΓΝΤ
  • Ομάδα εθελοντών υποστήριξης Μητρικού θηλασμού και Μητρότητας: Ζαραμπούκα  Αλεξάνδρα & Ρίκου Ευαγγελία
  • Παπαγιαννοπούλου Γλυκερία, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Msc Διατροφής & Άσκησης
  • Πισπιρίκου Ελένη, απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Α.Π.Θ. –  Yoga Instructor
  • Τζίκα  Φανή, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή θεραπεύτρια
  • Τσοκανάκη Φιλιώ, Μαία-Ψυχοπροφυλάκτρια

Μέσα από τη ματιά διαφορετικών επιστημών και ειδικοτήτων, αναλύθηκαν θέματα που αφορούσαν την προώθηση του φυσικού τοκετού, του μητρικού θηλασμού,  την περιγεννητική φροντίδα, την  υποστήριξη της εγκύου, την ενδυνάμωση της νέας μητέρας, του ζευγαριού και της οικογένειας, με μία ολιστική προσέγγιση.

Αυτή η ολιστική οπτική του θέματος αναδεικνύει την πολυεπίπεδη φροντίδα των συναισθηματικών, ψυχικών, σωματικών και πνευματικών αναγκών της εγκύου, της νέας μητέρας και του βρέφους.
Στόχος η ψυχική και σωματική ευεξία της, όταν φέρνει στον κόσμο τη νέα ζωή!

Κλείνοντας, αναδεικνύεται η ανάγκη να πραγματοποιηθούν κι άλλες παρόμοιες δράσεις, ώστε να απελευθερώσουν την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα από πρακτικές εγκλωβισμού, να φωτίσουν φυσικές διαδρομές και δυνατές σχέσεις καρδιάς.