Eπιτροπή αγώνα εργαζομένων Νοσοκομείου Τρικάλων για τις καθαρίστριες

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

(Στηρίζεται από το ΠΑΜΕ Υγείας Πρόνοιας)

 

  • Καμιά απόλυση συμβασιούχου στην καθαριότητα του νοσοκομείου μετά από δουλειά χρόνων!
  • Να επαναπροσληφθούν και οι 37 εργαζόμενες στην καθαριότητα!
  • Καμία απόλυση -μονιμοποίηση των συναδέλφων εργολαβικών, επικουρικών, συμβασιούχων ΟΑΕΔ-ΚΕΕΛΠΝΟ –
  • Να καταργηθεί το αίσχος των ατομικών συμβάσεων! Να τελειώσει η κοροϊδία!!!
  • Οι εργαζόμενοι να πάψουν να είναι όμηροι κυβέρνησης  και ελεγκτικών υπηρεσιών.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των ειδικοτήτων με βάση τις σημερινές ανάγκες.
  • Έξω οι εργολάβοι από το νοσοκομείο μας!
  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης στην Υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, έχει ανακοινώσει την προκήρυξη για  πρόσληψη 45 καθαριστριών με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου.Τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν ζωτικές ανάγκες του Νοσοκομείου. Τέλος Δεκέμβρη 2017 λήγουν οι συμβάσεις των 37 εργαζομένων στην καθαριότητα  που υπηρετούν στο Νοσοκομείο μας με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου(ΣΟΧ), με 4ωρο, 5ωρο και 6ωρο

Οι ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας είναι πολύ παραπάνω από τον αριθμό των 45 που έχει προκηρύξει, αν πάρουμε υπόψη ότι ο Οργανισμός του Γ.Νοσοκομείου ήταν για 70-75 καθαρίστριες(στο παλιό Κτήριο του Νοσοκομείου, όπου κάλυπτε το ½ των τετραγωνικών μέτρων του χώρου από το νέο Κτήριο). Ο τομέας της καθαριότητας του Νοσοκομείου καλύπτεται  από 37 καθαρίστριες από τις οποίες οι 20 δουλεύανε με 5 ωρο, και οι υπόλοιπες με 6ωρο! Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι και οι 45 θέσεις που προκηρύσσονται   δεν μπορούν να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες καθαριότητας του Νοσοκομείου μας.

Το πρόβλημα με τις πρώην εργολαβικές εργαζόμενες που τώρα είναι με ατομικές συμβάσεις προκύπτει από την ίδια την σύμβαση (ΣΟΧ).Το Ελεγκτικό Συνέδριο στο 24μηνο απασχόλησης αθροίζει και τον χρόνο που υπηρετούν με συμβάσεις έργου.Ως εκ τούτου οι πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι που οι συμβάσεις έργου μετατράπηκαν σε συμβάσεις εργασίας, θα έχουν το πρόβλημα ως τέλος Ιουλίου 2018(που θα έχουν συμπληρώσει 24 μήνες)να πάρουν τον δρόμο της απόλυσης!!

Επισημαίνουμε ότι οι απαντήσεις που έχουν πάρει ως  τώρα εργαζόμενοι που υπηρετούν στα Δημόσια Νοσοκομεία και στην Πρόνοια με ελαστικές μορφές απασχόλησης (Επικουρικοί, ΚΕΛΠΝΟ, ΟΑΕΔ, Εργολαβικοί, πρώην εργολαβικοί με συμβάσεις έργου ή εργασίας)που βρέθηκαν με τους υπουργούς Υγείας-Εργασίας στην ΑΘΗΝΑ 23/11/΄17 ήταν αόριστες.  , ήταν αόριστες όσον αφορά βάση μορίων,

Και πολύ πιο αόριστες απαντήσεις δόθηκαν στη συνάντηση που έγινε στις 4/12/΄17 στο αμφιθέατρο του Γ.Ν.Τ εκ μέρους  της Διοίκησης του Νοσοκομείου μας με τις  εργαζόμενες στο αμφιθέατρο, αλλά και το Δ.Σ. του Σωματείου.

Θα συμπεριληφθούν και οι 37 εργαζόμενες να προηγηθούν στην νέα σύμβαση;

Τι θα γίνει όταν θα συμπληρώσουν το 24μηνο δηλ. τέλος Ιούλη;

Άλλωστε με συγκεκριμένα τυπικά προσόντα έχουν προσληφθεί και ασκούν επάξια τα καθήκοντά τους τόσα χρόνια αφού έχουν εργασθεί σε 2 και 3 εργολάβους, που είχαν προηγηθεί στην καθαριότητα του Νοσοκομείου!!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Από την ίδια την πείρα μας έχει αποδειχτεί ότι οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις που διευρύνονται και τείνουν να κυριαρχήσουν στους χώρους της Υγείας και της Πρόνοιας, είναι ΟΜΗΡΙΑ κι ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ για τους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά και πλήγμα στη λειτουργία των νοσοκομείων και στα δικαιώματα των ασθενών.

Κανείς να μη συμβιβαστεί με τις απολύσεις συναδέλφων μας, τη στιγμή μάλιστα που η εντατικοποίηση στον κλάδο έχει χτυπήσει κόκκινο προ πολλού και υπάρχει ανάγκη για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και κλάδων!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουμε  μαζί δυναμική απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης και άρχουσας τάξης που μας θέλουν δούλους, με μισή δουλειά, μισή ζωή για να αυξάνουν τα κέρδη τους μια χούφτα παράσιτα πολυεκατομμυριούχοι που υπηρετεί και η σημερινή “αριστερή” κυβέρνηση  όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην συγκέντρωση με τα ταξικά Εργατικά Σωματεία του Νομού μας    Πέμπτη 14 Δεκέμβρη στις 10.00π.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ