Επίθεση του Δημήτρη Παρθένη στην διοίκηση του Γ.Ν. Τρικάλων για ολιγωρία στη μάχη κατά του Covid-19

Σοβαρές αιχμές κατά της σημερινής διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, όπως επίσης και κατά συγκεκριμένων ιατρικών και παραϊατρικών «κέντρων» που λυμαίνονται την λειτουργία του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού, αφήνει ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Παρθένης.

Ο πρώην Διοικητής κατηγορεί την παρούσα διοίκηση για ολιγωρία και έλλειψη βούλησης και ενδιαφέροντος στην μάχη κατά του Covid-19, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως την ώρα που είναι να φτιαχτούν θάλαμοι αρνητικής πίεσης, να προστεθούν κρεββάτια στη ΜΕΘ, να στελεχωθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το νοσοκομείο, ώστε να υπάρξει αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των περιστατικών θετικών στον ιό.

Για τον σκοπό αυτό  ο Δημήτρης Παρθένης επικαλείται και αντιπαραβάλλει το διοικητικό έργο της δική του θητείας, όπου υπήρξε 30% αύξηση στην παραγωγή ιατρονοσηλευτικου έργου, 50% αύξηση χειρουργείων και 20% μείωση του κόστους.

Για άλλη μια φορά το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης μας αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της πρώην και της νυν διοίκησης, την ίδια ώρα που σε ενδεχόμενο ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του Covid-19, θα κληθεί να αντιμετωπίσει δεκάδες ανάλογα περιστατικά. Είναι όμως κατάλληλα προετοιμασμένο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, που όλοι απευχόμαστε;