Επίθεση Ανδρουλάκη: Δεν δέχομαι μαθήματα προοδευτικότητας από τον Τσίπρα

Ανεβάζει τους τόνους ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και απομονώνει στην αριστερά τον ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος στα υπονοούμενα και τις επιθέσεις που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ έβαλε σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης. Επιλέγοντας να απαντήσει το συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεται «μαθήματα προοδευτικότητας» από τον Αλέξη Τσίπρα διότι συγκυβέρνησε με τον Καμμένο και δεν ζητάει εκλογές διότι αυτές θα γίνουν όταν τις αποφασίσει ο πρωθυπουργός.

Αυτό ξεκαθάρισε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας στο δίλημμα που έθεσε χθες από την Κρήτη ο κ. Τσίπρας προς τις προοδευτικές δυνάμεις για άμεση προσφυγή στις κάλπες και συνεργασία.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απαντώντας σκληρά στις επιθέσεις του Τσίπρα εξήγησε ότι: «με εκλογές θα φύγει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, όπως φεύγει κάθε κυβέρνηση. Εμείς θέλουμε μία άλλη κυβέρνηση. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει αποτύχει στη διαχείριση των μεγάλων κρίσεων και στα θέματα της οικονομίας, όπου βλέπουμε ραγδαία αύξηση του δημοσίου χρέους. Δημιουργούνται πάλι ελλείμματα. Ενώ στην πανδημία έχουμε φτάσει σε θανάτους πάνω από το επίπεδο χωρών που πέρασαν την περιπέτεια αυτή όταν δεν υπήρχε ακόμη το εμβόλιο. Εμείς ζούμε αυτές τις τραγικές καταστάσεις ενώ έχουμε το εμβόλιο.

Γιατί δεν βγαίνω να ζητώ κάθε μέρα εκλογές, όπως ο κ. Τσίπρας; Ο κ. Μητσοτάκης, όταν ήταν πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, ζητούσε κάθε μέρα εκλογές. Τι έγινε; Έγιναν οι εκλογές όταν ήθελε ο κ. Μητσοτάκης; Όχι. Έγιναν οι εκλογές όποτε θέλησε ο κ. Τσίπρας. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Άρα με ρητορικά τερτίπια παλαιού τύπου, εγώ δεν πολιτεύομαι. Προφανώς είμαστε έτοιμοι για εκλογές. Θέλουμε εκλογές για να αλλάξει η Κυβέρνηση. Το να μπαίνουμε, όμως, σε μία ρητορεία άνευ ουσιαστικού περιεχομένου, το θεωρώ παλαιοκομματισμό και είναι λογικό αυτό για τον κ. Τσίπρα, γιατί είναι ο αρχαιότερος πολιτικός αρχηγός του σημερινού πολιτικού συστήματος. Συνεπώς σε ένα βαθμό μπορώ να δικαιολογήσω αυτές τις ρητορικές του εξάρσεις».

Απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «μαθήματα προοδευτικότητας από τον επί μία πενταετία συνεταίρο και στενό συνεργάτη του Πάνου Καμμένου, συγγνώμη, αλλά δεν δέχομαι».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού για κυβερνητικές συνεργασίες, ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για οπορτουνισμό και τις απέδωσε στο γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης «βλέπει ότι η αυτοδυναμία τού κουνάει το μαντίλι».

Και πρόσθεσε: «Αγωνίζομαι η παράταξή μας να έχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και αυτό που λέω σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση θα γίνει, όταν θα έχω τη δύναμη να επιβάλλω τις ιδεολογικές και πολιτικές μας θέσεις ως προτεραιότητες σε μια τέτοια κυβέρνηση, η οποία προφανέστατα για να εφαρμόσει τις εν λόγω πολιτικές θέλει και ένα πολιτικό προσωπικό, προοδευτικό, αξιόπιστο, για να υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό. Όλα τα υπόλοιπα περί συσχετισμών, θα τα επιλέξει ο ελληνικός λαός την πρώτη Κυριακή. Και από την Κυριακή το βράδυ, ο καθένας θα βρεθεί προ των ευθυνών του. Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τη σταθερότητα αλά καρτ, γιατί μιλάει για σταθερότητα στις δεύτερες εκλογές. Αν πίστευε στη σταθερότητα, θα την υπηρετούσε από τις πρώτες εκλογές».

Σ.Σ. Fimotro: Η στρατηγική του Ανδρουλάκη θα αποδειχθεί σωστή. Στον χώρο του κέντρου θα κριθούν και οι επόμενες εκλογές. Εάν απομονώσει κι άλλο τον ΣΥΡΙΖΑ στην αριστερά τότε οι πιθανότητές του ΚΙΝΑΛ να έρθει τελικά δεύτερο κόμμα θα αυξηθούν σημαντικά.

fimotro.gr