Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό! Έτσι είναι το έθιμο κι έτσι θα μείνει για πάντα στις ψυχές μας.
Οι τυχεροί που θα πάνε στα χωριά τους για να γιορτάσουν τις άγιες μέρες του Πάσχα, είναι αρκετοί και σιγά σιγά … εγκαταλείπουν τις πόλεις.
Σε χωριά των Τρικάλων, ήδη τα σπίτια των παραθεριστών αλλά και των ντόπιων που φιλοξενούν τους δικούς τους ανθρώπους έχουν στολιστεί, μοσχομυρίζουν τα λουλούδια και οι δήμοι, σύλλογοι, φορείς, των χωριών φροντίζουν τον τόπο τους να είναι ελκυστικός.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με μεγάλη ευλάβεια και σεβασμό και τηρώντας τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις, κυρίες και δεσποινίδες των χωριών μας στόλισαν τον Επιτάφιο.
Αμέσως μετά το πέρας της ακολουθίας των Παθών το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, κάθισαν και στόλισαν τον επιτάφιο έτσι ώστε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής να είναι έτοιμος να δεχθεί το σώμα του Χριστού κατά την Αποκαθήλωση.
Στην πρώτη φωτογραφία είναι ο στολισμένος επιτάφιος από τον Ιερό ναό Αγίων Αναργύρων Βαλομανδρίου, και στη δεύτερη από τον Ιερό ναό Αγίου Νικολάου Φήκης.