Επιστολή με τα αιτήματα του Σωματείου Επισιτιστικών Επαγγελμάτων & Fast Food Τρικάλων

H επιστολή με τα αιτήματα του Σωματείου Επισιτιστικών Επαγγελμάτων & Fast Food Ν. Τρικάλων εστάλη από τον  πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλη Γιαγιάκο προς τους αρμόδιους Υπουργούς.

Αναλυτικά η επιστολή με τα αιτήματα του Σωματείου Επισιτιστικών Επαγγελμάτων & Fast Food Ν. Τρικάλων.

Κύριε Πρόεδρε

Θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την αγωνία και την αβεβαιότητα που βιώνουν οι επαγγελματίες χώρου εκδηλώσεων και κέτερινγκ και να ενεργήσετε άμεσα ώστε να επαναλειτουργήσει ο κλάδος των κέντρων διοργάνωσης εκδηλώσεων τη στιγμή που η εστίαση λειτουργεί και εξυπηρετεί κανονικά.

Ειδικότερα, ενώ επαναλειτουργούν οι ΚΑΔ 5610 και 5630, η τροφοδοσία εκδηλώσεων (κέτερινγκ) με ΚΑΔ 5621 παραμένει κλειστή με συνέπεια να μην μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις στους εξωτερικούς χώρους των επιχειρήσεων διοργάνωσης εκδηλώσεων.

Παρακαλούμε όπως σκύψετε στο πρόβλημα των επιχειρηματιών αυτού του κλάδου και να προωθήσετε το αίτημα μας στους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να προβούν στο άνοιγμα αυτών των επιχειρήσεων μέσα από υγειονομικούς κανόνες.

Σας μεταφέρουμε όχι μόνο την αγωνία των επιχειρηματιών του κλάδου που βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό αλλά και τον αντίκτυπο του προβλήματος στην κοινωνία. Πελάτες (νέα ζευγάρια, οικογένειες) δεν μπορούν να προγραμματίσουν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής τους αφού απαιτείται χρόνος για την προετοιμασία μιας κοινωνικής εκδήλωσης τόσο από την πλευρά των επιχειρηματιών όσο και από την πλευρά των πελατών.

Συνεπώς, απαιτούμε από την κυβέρνηση την επανέναρξη των επιχειρήσεων του κλάδου. Αναμένουμε άμεσα ανακοίνωση με σαφές χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας των συγκεκριμένων επιχειρήσεων για τον προγραμματισμό των εργασιών μας.

 

Ο Πρόεδρος

Παπαευθυμίου Νικόλαος