Επιστολή Κοσμήτορα ΣΕΦΑΑ προς τους γονείς των πρωτοετών φοιτητών

panepistimeio thessalias

Eπιστολή του Κοσμήτορα ΣΕΦΑΑ-ΠΘ, Καθηγητή κου Κουτεντάκη Ιωάννη προς τους γονείς των πρωτοετών φοιτητών.

Aναλυτικά:

Αγαπητοί Γονείς

Εκ μέρους όλων των διδασκόντων, θα ήθελα να σας συγχαρώ για την επιτυχία του παιδιού σας στις πανελλήνιες εξετάσεις. Η εισαγωγή στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποτελεί κομβικό σημείο στη ζωή κάθε νέου και, βεβαίως,είναι η δικαίωση μιας πολυετούς προσπάθειας του παιδιού σας αλλάκαι δική σας. Τώρα είναι η σειρά μας να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίεςσαςγια ουσιαστικές και στέρεες σπουδές που θα ετοιμάσουν τα παιδιά σας για την κοινωνία του αύριο.

Το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υποδέχθηκε τους πρώτους φοιτητές του την ακαδημαϊκή χρονιά 1994-5. Τα τελευταία χρόνιαδέχεται περίπου 150 φοιτητές ετησίως στον προπτυχιακό κύκλο, περίπου 60 φοιτητές στα μεταπτυχιακά του προγράμματα, ενώ υπάρχουν και 60 υποψήφιοι διδάκτορες. Το Τμήμα μας έχει αξιολογηθεί με επιτυχία από διεθνή επιτροπή ειδικών και ευρέως θεωρείται ένα από τα καλύτερα και τα πλέον εξωστρεφήΤμήματα τόσο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όσο και στη χώρα γενικότερα. Πολλοί από τους διδάσκοντες χαίρουν διεθνούς επιστημονικής αναγνώρισης,εκπροσωπούν τη χώρα μας σε διεθνείς επιτροπές στρατηγικού σχεδιασμού, οργάνωσης και αξιολόγησης πανεπιστημίων,έχουν επανειλημμένως διεκδικήσει με επιτυχία εθνικά και διεθνή ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα, κλπ, ενώ οι απόφοιτοί μας βρίσκουν εργασία σε σύντομο χρόνο μετά την κανονική αποφοίτησή τους. Παρακάτω θα δείτε επιλεγμένους βιβλιομετρικούς δείκτες που αφορούν τα 5 Ελληνικά ΤΕΦΑΑ (2014).

2334411

Θα ήθελανα τονίσω ότι δεν πρέπει να θεωρήσετε ότι το ενδιαφέρον για τις σπουδές του παιδιού σας σταματάει με το τέλος του λυκείου. Αξίζει να συνεχίσετε να είστε κοντά τους. Επιθυμούμε την επικοινωνία καιθέλουμε το Τμήμα μας να το θεωρείτε και δικό σας χώρο. Έτσι οι προσπάθειές μας να βοηθήσουμε το παιδί σας να αναδείξει τις ικανότητές του, να πιστέψει στις δυνάμεις τουκαι να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία εφοδιασμένο με επιστημονική γνώση και αντίληψη, θα είναι πιο αποτελεσματικές.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής

Δρ Γιάννης Κουτεντάκης
Καθηγητής Εργοφυσιολογίας