Επισκέψεις σχολείων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών

DSC 0463

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών επισκέφθηκαν την Παρασκευή 14/11/14 το 3ο Δημοτικό και το ΕΠΑΛ Καλαμπάκας προκειμένου να δουν από κοντά το «στήσιμο» του Μουσείου και ιδιαίτερα την κατασκευή των διοραμάτων.

Όπως είναι γνωστό, τα διοράματα αποτελούν μια προσομοίωση του φυσικού περιβάλλοντος που ζουν τα ζώα και τα μανιτάρια. Αυτό σημαίνει ότι δεν τοποθετούνται απλά σε κάποιες βιτρίνες αλλά παρουσιάζονται μέσα στο περιβάλλον που ζουν.

Στα παιδιά εξηγήθηκε από τους αρμόδιους ο τρόπος κατασκευής τους, και η προσπάθεια να δημιουργηθούν συνθήκες απόλυτης ομοιότητας με το φυσικό περιβάλλον.

Το κλίμα ήταν ενθουσιώδες και τα παιδιά με τις ερωτήσεις τους φανέρωναν τη δίψα τους να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα ζώα και τα μανιτάρια, αλλά ανέδειξαν και την ευαισθησία τους για το περιβάλλον και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει.

Οι υπεύθυνοι του Μουσείου είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση που συναντά η προσπάθεια τους και όπως χαρακτηριστικά τονίζουν «αν η σημερινή επίσκεψη αποτελεί ένα μικρό δείγμα της αποδοχής του Μουσείου, μπορούμε να φανταστούμε ποια θα είναι όταν τελειώσει. Είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι και ευχαριστημένοι.»

Το Μουσείο όπως είναι γνωστό ανοίγει τις πύλες του στις 28 Νοεμβρίου 2014.

.