Επίσκεψη του Κώστα Σκρέκα στον Δήμαρχο Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλο

Κώστας Σκρέκας: «Η πρόοδος στον Δήμο Μετεώρων είναι ορατή και μετρήσιμη»

Στο Δημαρχείο Μετεώρων βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ν. Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Λευτέρη Αβραμόπουλο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και περιλάμβανε διεξοδική και ουσιαστική συζήτηση για τα έργα που υλοποιούνται και σχεδιάζονται στον Δήμο Μετεώρων. Ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε τον κ. Σκρέκα για τις χρηματοδοτήσεις που έχει ήδη εξασφαλίσει ο Δήμος, με στόχο την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα έργα που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, και τα οποία αναμένεται να συμβάλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση της πόλης της Καλαμπάκας. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν οι τρεις νέοι κυκλικοί κόμβοι, καθώς και τα έργα της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) του Γεωπάρκου Μετεώρων – Πύλης. Ο Δήμαρχος στάθηκε επίσης στο κομβικό έργο του νέου Σχεδίου Πόλεως Καλαμπάκας, ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας που πλέον βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης, με τις ασφαλτοστρώσεις να ξεκινούν το προσεχές διάστημα. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη συμβολή της εταιρείας ΤΕΡΝΑ στην πρόοδο του έργου.

Σημαντική συζήτηση έγινε και για τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, όπου ο Δήμος έχει καταγράψει ουσιαστική πρόοδο. Δημιουργήθηκε ένα σύγχρονο Κέντρο Επιχειρήσεων, εξοπλισμένο με drones, ενώ επίκειται η παραλαβή νέων οχημάτων 4×4 μέσω χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Επιπλέον, ο Δήμαρχος παρουσίασε το έργο που έχει υλοποιηθεί στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, με τη δημιουργία από το μηδέν του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου, που προσφέρουν ουσιαστική στήριξη σε περισσότερες από 300 ευάλωτες οικογένειες της περιοχής.