Επίσκεψη Ταμήλου σε Μοσχόφυτο – Πολυνέρι

20140812 135519

Οδοιπορικό στα χωριά του ορεινού όγκου της Πίνδου έκανε χθες Τρίτη ο Βουλευτής Τρικάλων Μιχάλης Ταμήλος, με πρώτη στάση το μικρό αλλά γραφικό Μσχόφυτο
όπου αναγκάσθηκε να ακούσει την κριτική των κατοίκων για τον ΕΝΦΙΑ που εξίσωσε τα βουνά με τον κάμπο.

Θύμισε επιτροπή της Βουλής η συζήτηση αλλά δόθηκαν οι εξηγήσεις και η διαβεβαίωση ότι θα παραμείνει το παλιό καθεστώς φορολόγησης και θα γίνει προσπάθεια τα ορεινά χωριά να απαλλαχθούν από το χαράτσι.
Επίσης ο κ. Ταμήλος εξήγησε ότι όλα τα καταστήματα του ορεινού όγκου που έχουν τζίρο κάτω από 10.000 ευρώ ετησίως, απαλλάσονται από την υποχρέωση να αποδίδουν ΦΠΑ και έτσι εξοικονομούν λογιστικές δαπάνες και έχουν μειωμένο κόστος λειτουργίας.

20140812 122654

Στο Πολυνέρι τον περιποιήθηκαν με πέστροφα ψητή, κατά παραγγελία του Προέδρου κ. Βλαχοδήμου που έλειπε στην Αθήνα , αλλά και εκεί η συζήτηση περιεστράφηκε στο ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου που ενδιαφέρει πολύ τους κατοίκους.

Εξηγήσεις έδωσε ο κ. Ταμήλος και για το Κτηματολόγιο που άρχισε να κάνει μετρήσεις στο Πολυνέρι. Υπάρχει ζήτημα ενημέρωσης του ορεινού πληθυσμού για την διαδικασία που θα ακολουθήσει η κατάρτιση του Κτηματολογίου και πώς θα κατοχυρώσουν οι κάτοικοι τις ιδιοκτησίες τους.

20140812 115727

Πολιτικό Γραφείο
Μιχάλη Ταμήλου

.