Eπίσκεψη στη βουλή του 4ου γυμνασίου Τρικάλων

Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 αναχωρήσαμε από τα Τρίκαλα για να πραγματοποιήσουμε την προγραμματισμένη εκδρομή της Γ΄ του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων στην Αθήνα για να επισκεφτούμε τη Βουλή. Την εκδρομή συνόδεψαν η Διευθύντρια Τσιοτινού.Αθανασία και οι καθηγητές Παναγοπούλου Αθηνά, Μιχαλάκης Κώστας και Γραμμένος Γιάννης.

Μετά από πολλές ώρες ταξιδιού η πρώτη μας στάση ήταν στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» όπου περιηγηθήκαμε στον χώρο και είδαμε την Εθνική Βιβλιοθήκη με τα πολυάριθμα βιβλία της. Μετά την περιήγηση είχαμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε καθώς οι καθηγητές μας άφησαν ελεύθερους να ανακαλύψουμε τα υπόλοιπα μέρη του ιδρύματος

Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο ξενοδοχείο για να τακτοποιηθούμε και να ξεκουραστούμε  στα δωμάτια μας, ώστε να ετοιμαστούμε για την θεατρική παράσταση. Στις 18:30 γευτήκαμε το βραδινό το οποίο περιελάμβανε μία μεγάλη ποικιλία γευμάτων  και γλυκών. Στις 19.30 αναχωρήσαμε για το θέατρο Βέμπο με σκοπό να παρακολουθήσουμε την θεατρική παράσταση«Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες»  βασισμένη στη ελληνική ταινία των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου στην οποία συμμετείχαν ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, η Κατερίνα Ζαρίφη, ο Βασίλης Κούκουρας, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Πάνος Σταθακόπουλος, ο Σπύρος Κυριάκος, η Αντιγόνη Νάκα και η Αναστασία Ζάχου. Ήταν μία ξεκαρδιστική κωμωδία η οποία μας χάρισε κέφι και πολύ γέλιο. Στο τέλος της παράσταση μας δόθηκε η ευκαιρία να συναντήσουμε από κοντά τους πρωταγωνιστές, να συζητήσουμε και να βγάλουμε φωτογραφίες.

Την επόμενη μέρα ξυπνήσαμε, ετοιμάσαμε τις βαλίτσες μας φάγαμε το πλούσιο πρωινό του ξενοδοχείου και αναχωρήσαμε για την βουλή. Εκεί ξεναγηθήκαμε σε μερικές από τις αίθουσες του κτιρίου και μάλιστα καθίσαμε στα έδρανα των βουλευτών στην αίθουσα της ολομέλειας. Κάποιοι από εμάς είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συνεδρίαση της Βουλής στην ολομέλεια, καθισμένοι στα θεωρεία. Έξω από το Σύνταγμα θαυμάσαμε την αλλαγή ευζώνων, περιηγηθήκαμε στο Ζάππειο, στον Εθνικό Κήπο και περάσαμε μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο. Στη συνέχεια περιπλανηθήκαμε στα σοκάκια της Πλάκας, στο Μοναστηράκι και στην Ερμού, όπου φάγαμε και ξεκουραστήκαμε. Ύστερα επισκεφτήκαμε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου στον τομέα της αρχαίας τέχνης. Εκεί μας ξενάγησαν δύο από τους συνοδούς καθηγητές ο κ. Μιχαλάκης και η κ..Τσιοτινού δίνοντάς μας περαιτέρω πληροφορίες για τα εκθέματα που αντικρίζαμε με θαυμασμό. Στο τέλος της εκδρομής κάναμε μία στάση στο Μall στο Μαρούσι, όπου χαλαρώσαμε και κάναμε τα τελευταία μας ψώνια

Η εκδρομή θα μας μείνει αξέχαστη, αφού διασκεδάσαμε, γελάσαμε και περάσαμε περισσότερο χρόνο με τους φίλους μας. Οι αναμνήσεις έχουν αφήσει το αποτύπωμα τους στην καρδιά μας και για αυτό ευχαριστούμε τους καθηγητές που συνόδεψαν και βοήθησαν στην υλοποίηση αυτής της εκδρομής.

Ιακωβάκη Άννα, μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου τιυ 4ου Γυμνασίου Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης»