Επισκεψη και ευχές στον Μητροπολίτη από τον Χρίστο Λιάπη

Attachment 1 1

Τον νέο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομο, με τον οποίο γνωριζόταν από τον καιρό που ήταν ακόμη Αρχιμανδρίτης, επισκέφτηκε για να του ευχηθεί, μαζί με πλήθος Τρικαλινών πιστών, ο ιατρός και Διδάκτωρ του Παν/μίου Αθηνών Χρίστος Χρυσοστόμου Λιάπης, για τα Ονομαστήρια και την Ενθρόνισή του.
Ο Δρ. Λιάπης, γεμάτος συγκίνηση απηύθηνε ξεχωριστές ευχές στον Σεβασμιότατο, με τον παρακάτω σύντομο χαιρετισμό.

Σεβασμιότατε,

Επιτρέψτε μου να σας εκφράσω, από το βάθος της καρδιάς μου, τα θερμά συγχαρητήριά μου για την ανάδειξή σας στον Επισκοπικό Θρόνο της Ιεράς ημών Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών και για τα σημερινά Ονομαστήριά σας. Είχα την τιμή και τη σπάνια εκ Θεού ευλογία να σας γνωρίσω και προσωπικώς ως Αρχιμανδρίτη. Γνωρίζω, λοιπόν, καλώς, τον σημαντικό και θεόπνευστο ρόλο της πολυτίμου πνευματικής σας καθοδηγήσεως σε προσφιλή μου πρόσωπα, άτινα οικοδόμησαν επί των πνευματικών θεμελίων της δικής σας νουθεσίας και ευλογίας τη μετέπειτα θεοσκεπή οικογενειακή προκοπή αυτών.

Ως εκ τούτου, είμαι βέβαιος πως τη θεοκίνητη καθοδηγητική επίδραση που ασκήσατε στη μικροκλίμακα της εμπνεύσεως και της ενδυναμώσεως της πνευματικής και οικογενειακής ζωης των οικείων μου θα την ασκήσετε με τη χάρη του Κυρίου και στη μεγα-κλίμακα του υψηλού και θεοφυλάκτου έργου της Επισκοπικής Ποιμαντορίας των Τρικαλινών συμπολιτών μας, την οποία σας ενεπιστεύθη η Θεία Πρόνοια σε καιρούς που τα μηνύματα και τα έμπρακτα βοηθήματα της Θεανθρωπίνου χριστιανικής αλληλεγγύης έχουν καταστεί απαραίτητα για το ευλαβές ποίμνιο και για όλους, αδιακρίτως, τους σε ανάγκη ευρισκόμενους πολίτες των Τρικάλων και της χώρας μας.

Επιτρέψτε μου, μάλιστα να υπογραμμίσω πως η σημερινή ημερομηνία είχε διαχρονικώς ξεχωριστή και συγκινητική σημασία για εμένα, καθώς ήταν η ημέρα της ονομαστικής εορτής και των γενεθλίων του αγαπημένου μου πατρός, αποστράτου αξιωματικού της Αεροπορίας, Χρυσοστόμου Χ. Λιάπη τον οποίο έχασα το 2002. Φέτος είναι η πρώτη φορά που η 13η του Νοέμβρη έγινε ξανά για εμένα ημέρα χαράς και όχι ημέρα αναθυμήσεως της πατρικής απωλείας, χάρη στην αγαπητική παρηγορία της διπλής χαράς των ονομαστηρίων σας και της προσφάτου ενθρονίσεώς σας.
Έμπλεος αισθημάτων συγκινήσεως, βαθυτάτου σεβασμού και προσωπικής εκτιμήσεως, σας εύχομαι Χρόνια Πολλά και είναι σαν να εύχομαι στον πατέρα μου. Πολύχρονος και Άξιος!

.