Επισκέψεις της Λαϊκής Συσπείρωσης σε υπηρεσίες του δήμου Tρικκαίων

Αντιπροσωπείες της  Λαϊκής Συσπείρωσης Τρικκαίων με επικεφαλής το Γιώργο Καΐκη , δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο δήμαρχο , επισκέφτηκαν υπηρεσίες του δήμου και μίλησαν σε εργαζόμενες και εργαζόμενους με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν τους παιδικούς σταθμούς στην Αγία Μονή , τις  τεχνικές υπηρεσίες και τον πολιτιστικό οργανισμό.

Στις συζητήσεις που είχε ο Γιώργος Καΐκης  με τις εργαζόμενες , μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερη γιατί θυμίζει σε όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα ηλικίας, φύλου και θρησκείας, πως αν έχουμε κάποια δικαιώματα σήμερα όπως  δικαίωμα στη δουλειά, δικαίωμα συμμετοχής στα κοινά και της ψήφου, είναι αποτέλεσμα συλλογικών αγώνων από τον προηγούμενο αιώνα μέχρι τώρα..

Οι “παγκόσμιες ημέρες” δεν αντιστοιχούν σε μονοήμερες ψηφοθηρικές φιέστες και δηλώσεις ή σε εμπορικά events αστών πολιτευτών, που  μόλις  σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας θα ξεχάσουν τις κορώνες περί ισότητας και θα  πρωτοστατήσουν στην επίθεση  ενάντια στα δικαιώματα των γυναικών του μόχθου.  Άλλωστε οι ίδιοι που διοργανώνουν τις λαμπερές φιέστες , με την πολιτική τους έχουν  κάνει  τις  εργαζόμενες γυναίκες να είναι τα μεγάλα θύματα της εργασιακής ζούγκλας, της “ευέλικτης” εργασίας, της μερικής απασχόλησης, των προγράμματων με ημερομηνία λήξης και ανακυκλώσιμους εργαζόμενους, της δουλειάς με το μπλοκάκι, όπως είναι σε πολλές υπηρεσίες του δήμου Τρικκαίων , των σπαστών και ακανόνιστων ωραρίων, της δουλειάς τις Κυριακές, της κατάργησης βαρέων και ανθυγιεινών στην καθαριότητα των δήμων, του τσαλαμπατήματος της «ισότητες» και  της “δημοκρατίας” στους χώρους δουλειάς

Η ισότητα της γυναίκας δεν είναι άοσμη και άχρωμη, όπως τη θέλουν οι κεντρικοί αλλά και τοπικοί εκφραστές της κυρίαρχης πολιτικής. Το κατά πόσο  ο καθένας  υπερασπίζει την ισοτιμία και η χειραφέτηση της γυναίκας κρίνεται με την πράξη και τα έργα του –και όχι με κούφια λόγια-  σ’ όλα τα παραπάνω . Κρίνεται στο κατά πόσο παλεύει για την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών ζωής  και δουλειάς για τις γυναίκες , για  Υγεία, εκπαίδευση, γονική φροντίδα , προστασία της μητρότητας, για  ελεύθερο χρόνο και όλα τα κοινωνικά αγαθά που δικαιούται να απολαμβάνει.

Ο καλύτερος τρόπος για να τιμηθεί η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας είναι το δυνάμωμα της καθημερινής ταξικής πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες της γυναίκας , ιδιαίτερα σήμερα που η ανάπτυξη της επιστήμης και τεχνολογίας μπορεί να τις καλύψει. Είναι η ενδυνάμωση  του ρόλου της γυναίκας  μέσα στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, η ανάδειξη του ηγετικού και καθοριστικού της ρόλου μέσα στους φορείς του εργατικού –λαϊκού κινήματος.  Όσο περισσότερες γυναίκες παίρνουν τη θέση τους μέσα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, τόσο περισσότερες θα βρίσκουν το δρόμο της δικαίωσης του αγώνα, για μια αξιοπρεπή ζωή με βάση τις δυνατότητες του 21ου αιώνα. Για εμάς η ικανοποίηση των σύγχρονων δικαιωμάτων των γυναικών στο σύνολό τους δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη.

Η συμμετοχή των γυναικών παντού, στο  Δημοτικό Συμβούλιο , στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στα εργατικά σωματεία, στις ενώσεις επαγγελματιών, στους Γυναικείους Συλλόγους μπορεί να είναι ουσιαστική, όταν συμβαδίζει με όσους έχουν επιλέξει να είναι μαζί με το λαό.

Συμπορευόμαστε με τις εργαζόμενες γυναίκες του μόχθου , που δεν δέχονται να βάλουν στην άκρη τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Με το κίνημα και τους αγώνες μπορούμε να επιβάλουμε λύσεις. Πιστεύουμε στις εργαζόμενες και στη δύναμή τους και η 8η Μάρτη είναι εδώ για να μας το θυμίζει».