Επισκέψεις στις σεισμόπληκτες περιοχές και πρωτοβουλίες Κ Σκρέκα για την άμεση ηλεκτροδότηση των οικίσκων

Κώστας Σκρέκας: Επισκέψεις στις σεισμόπληκτες περιοχές και πρωτοβουλίες για την άμεση ηλεκτροδότηση των οικίσκων που θα στεγάσουν σεισμοπαθείς

Να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι εργασίες για την ηλεκτροδότηση των οικίσκων που θα στεγάσουν προσωρινά τους σεισμοπαθείς στη Φαρκαδόνα και το Ζάρκο, ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ο Τρικαλινός Υπουργός βρέθηκε στις περιοχές που επλήγησαν από τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις. Ο κ. Σκρέκας παρακολούθησε τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών που είναι σε εξέλιξη, επισκέφτηκε τα σπίτια πολλών κατοίκων της περιοχής και συνομίλησε μαζί τους, ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη  με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να διατεθεί ποσό ύψους 300.000 ευρώ σε κάθε δήμο που υπέστη πλήγμα από τους απανωτούς σεισμούς και να ξεκινήσει άμεσα η τοποθέτηση οικίσκων προκειμένου να στεγαστούν προσωρινά κάτοικοι της περιοχής τα σπίτια των οποίων έχουν σοβαρές υλικές ζημιές.

Με πρωτοβουλία του κ. Σκρέκα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες για να ηλεκτροδοτηθούν οι οικίσκοι που θα διατεθούν για τους σεισμοπαθείς.

Στο Ζάρκο θα τοποθετηθούν οικίσκοι σε έκταση 4 στρεμμάτων στην παιδική χαρά στην οποία ο ΔΕΔΔΗΕ ολοκλήρωσε την απαραίτητη μελέτη για την εγκατάσταση δύο υποσταθμών. Ο πρώτος τέθηκε σε λειτουργία το Σάββατο και ο δεύτερος θα εγκατασταθεί στο σημείο την Κυριακή.

Το βράδυ του Σαββάτου τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ολοκλήρωσαν την κατασκευή υποσταθμού σε ένα σημείο στην Κρήνη στο οποίο θα τοποθετηθούν οικίσκοι, ενώ την Κυριακή θα είναι έτοιμη η υποδομή για την ηλεκτροδότηση των οικίσκων στην Πηνειάδα. Η εγκατάσταση των οικίσκων για την προσωρινή στέγαση των σεισμοπαθών θα ολοκληρωθεί την Τρίτη.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, είναι σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη και την τοπική αυτοδιοίκηση και για την οικονομική στήριξη των πολιτών των Τρικάλων που επλήγησαν από τους ισχυρούς σεισμούς.