Επίσημο: Επέκταση του fuel pass εντός του Ιουνίου

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα επισημοποιήσει την επέκταση του fuel pass και μετά την 30η Ιουνίου πριν το τέλος του μήνα.

Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διευρυνθούν τα κριτήρια που ορίζουν τους δικαιούχους της κάρτας καυσίμων με την αύξηση ειδικά των εισοδηματικών κριτηρίων.

«Με τις τιμές των καυσίμων αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ήδη τρέχει ένα πρόγραμμα στήριξης και προφανώς οι ανατιμήσεις καθιστούν αναγκαία την περαιτέρω παρέμβαση στο κομμάτι αυτό. Η κατεύθυνση είναι να αξιοποιήσουμε και τα τελευταία δημοσιονομικά περιθώρια που έχουμε για να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών. Όπως και στο ρεύμα, έτσι και στα καύσιμα, ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει, θα γίνει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για το αν εξετάζεται η αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων, όπως συνέβη και με την επιδότηση του ρεύματος, ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι «μέσα στον μήνα θα υπάρχουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις».

 

 

Πάντως, ο κ. Οικονόμου απέκλεισε για ακόμη μία φορά το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα και τόνισε ότι «η αξιοποίηση των φορολογικών εργαλείων δεν προκρίνεται από την κυβέρνηση για να πέσουν οι τιμές στα καύσιμα. Αν αυτά τα χρήματα λείψουν, είτε θα πρέπει να βάλουμε νέους φόρους ή να δανειστούμε με πολύ υψηλά επιτόκια».

fimotro.gr