Επιμένουν τα κουνούπια και μέσα στην πόλη των Τρικάλων

kounoupi-01

Μπορεί η τουριστική περίοδος να τέλειωσε τυπικά και οι τουρίστες που μας επισκέπτονται να είναι ελάχιστοι, αλλά κάποιοι επισκέπτες παρόλο που άλλαξε ο καιρός δεν λένε να μας αφήσουν.

Και μάλιστα δείχνουν ότι είναι η ιδανική περίοδος για αυτά. Αναφερόμαστε βέβαια στα κουνούπια, που οι συνεχόμενες βροχοπτώσεις και ο καλός καιρός έφτιαξε τις ιδανικότερες συνθήκες για να κάνουν πάρτι στα χωράφια, στις παραλίες, αλλά ακόμα και στην πόλη.

Και υποτίθεται ότι το πρόγραμμα της καταπολέμησης τους δεν αφορούσε μόνο την περίοδο του καλοκαιριού για να μην έχουν όχληση οι τουρίστες.

Γιατί αυτό το είχε καταφέρει πολύ καλά μάλιστα η περιφέρεια το καλοκαίρι και της δώσαμε τα εύσημα.

Τώρα όμως τι συμβαίνει; Σταμάτησε εντελώς το πρόγραμμα; Δεν γίνονται καθόλου επεμβάσεις; Γιατί οι αγρότες δεν μπορούν να πλησιάσουν τα χωράφια τους από τα σμήνη κουνουπιών, σε πολλά χωριά δεν μπορείς να βγεις έξω το βράδυ και η όχληση των εντόμων είναι αισθητή και στην πόλη.

Μήπως χρειάζονται ακόμα κάποιες παρεμβάσεις στοχευμένες μέχρι τουλάχιστον να αρχίσουν τα κρύα και να εξαφανιστούν τα ενοχλητικά έντομα;

Γιατί πιστεύουμε ότι τα προγράμματα καταπολέμησης κουνουπιών δεν γίνονται και δεν αφορούν μόνο τους τουρίστες, αλλά βασικά τους κατοίκους της περιοχής.

 

.